Galéria

Mesefilmek, amelyek gyerekként mindannyiunknak megvoltak VHS-en

Forrás:

A legtöbb Grimm mesekazettán két rajzfilm kapott helyet, és mindkettő általában valamilyen nagy igazságot mesélt el.

Az egyik kedvencünk volt a Holle anyó története, ami egy olyan lányról szólt, akit a mostohaanyja mindig mellőzött. Amikor egy kútba esik, egy másik világba kerül, ahol különböző próbákat kell kiállnia, mígnem végül elnyeri jutalmát.


Forrás:

A világ egyik legjobb meséje volt, ebben valószínűleg sokan egyetértenek. A főszereplőnk Charlie volt, aki a mennyország kapujában találja magát. Hogy bebizonyítsa, igenis megérdemli a belépést, visszatér a földre, hogy egy kislány segítségével megszerezze megérdemelt helyét.


Forrás: Íme még egy Grimm mese, amit szerettünk! A történet szerint a király addig üldözött egy vadat az erdőben, míg egyedül nem maradt a vadonban. Ekkor megjelent egy idős asszony, aki felajánlotta a segítségét, ám a király nem sejtette, hogy egy boszorkánnyal van dolga. A mesekazettán egyébként a Vas Jankó című történet kapott még helyet.
Forrás:

Az Egyiptom hercege egyébként az első kézzel rajzolt animációs DreamWorks-film volt! A mese egyébként a bibliai Mózes történetét osztotta meg a gyerekekkel, és több változatban is elkészült a későbbiek folyamán.


Forrás:

Nem csak a Disney vitte képernyőre Hófehérke meséjét! A Grimm változatban is megnézhettük, mi történik az ébenfekete hajú lánnyal, miután találkozik a törpékkel.


Forrás:

A Mézga család már szüleinknél is nagy sikert aratott, sikere pedig nem csak a 80-as, de egyúttal a 90-es évekre is áthúzódott. A vakációjukról szóló történetek például mai napig megállják helyüket!


Forrás:

Jancsi és Juliska történetét is Grimm-meséken keresztül ismerhettük meg, még a VHS időszakából! Ezt a verziót is imádtuk!


Forrás:

A végére egy nagy kedvencet tettünk. Ma már sokan Aranyhaj néven ismerik a történetet, de valójában más néven számtalanszor elkészítették a hosszú hajú lány meséjét. Volt, hogy Galambbegynek hívták, és bizony olyan változat is akadt, amiben a Ribike nevet kapta. A mese elején lévő jelenet tuti ismerős lesz neked is, hiszen számtalan videokazettán láthattuk a padláson keresgélő gyerekeket, de maga a történet is érdekes. Magyarul ide kattintva nézheted meg a mesét!