Galéria

Bébiszitterek felfedték, miken mentek keresztül dúsgazdag családok alkalmazottaként

Forrás: "Sokszor volt, hogy nyaralni kellett mennem a családdal, de nem vettek nekem jegyet. Persze, én nem tudtam megengedni magamnak egy business class jegyet, így sima turistaosztályra szólót vettem, de ők a gyerekekkel a businessen utaztak. Néha előrehívogattak, hogy foglalkozzak a kicsikkel, de a légiutas kísérők pedig visszaküldtek a helyemre. Nagyon kínos volt" - mondta egy német bébiszitter.
Forrás: "Az interjúmra behoztak egy cukinak tűnő gyereket, majd ott hagytak vele, hogy néhány percre egyedül leszünk. Kamerával figyeltek meg, és persze nem néhány perc, hanem 4 óra volt, amíg a kissrác visítozott, rugdosott, szemetelt, őrjöngött, én pedig szerencsére jól bírtam, ezért fel is vettek dolgozni" - mesélte egy amerikai nő.
Forrás: "5 évig laktam egy családnál és foglalkoztam 24 órában a gyerekeikkel, és utaztam is velük néhányszor síelni, tengerpartra, stb., de annyira fölényesek voltak, hogy 3 év után tanulták meg a nevemet, addig "hé, te" voltam, vagy egy tök másik néven szólítottak" - panaszkodott egy amerikai nő.
Forrás: "Rendszeresen kellett extra feladatokat is ellátnom, mert a főnökeim nem fogták fel, hogy nem a munkaköröm része a takarítás vagy épp a rokonaik szórakoztatása vacsorákon. Annyira gazdagok voltak, hogy nem voltak hajlandóak odafigyelni másokra" -mesélte egy brit bébiszitter.
Forrás: "4 éve szinte családtagként kezeltek a munkáltatóim, de az egyik karácsonykor, mikor barátaik jöttek látogatóba, jó hangosan közölték velem, hogy le ne merjek ülni az asztalhoz, a személyzet kint eszik a konyhában. Aznap felmondtam" - mondta egy brit nő.
Forrás: "A kislány, akire vigyáztam hónapokig, rendszeresen pénzt adott nekem, hogy csináljak megalázó dolgokat. Sosem fogadtam el, de bepróbálkozott. Szedjek szemetet 50 fontért, írjam meg a háziját, és ad 70 fontot, sőt, volt, hogy megkérdezte, megnyalnék-e egy csigát egy kis apróért. Na, ez a gond azzal, ha a gyerekek nem tanulják meg a pénz értékét" - jelentette ki egy brit bébiszitter.