Galéria

Nyári fesztiválok

Forrás:

Ingyenes és irodalmi: tíz éves a budapesti Margó Fesztivál. Ennek örömére a szervezők idén új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon várják a közönséget könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, koncertekkel, zenés programokkal. A Margó vendége lesz többek között Spiró György, Fábián Janka, Závada Péter, Finy Petra, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián. Hallható majd Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított Párbeszéd, sötétben című koncert, és újra fellép a Rájátszás is, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja.


Forrás:

A magunk részéről ezt a fesztivált várjuk talán a legjobban. Nagymaros, Dunakanyar, zene és teátrum – az isten is mennyei nyárindítónak teremtette. Ott lesz a Halott Pénz, a Russkaja, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, a Follow The Flow, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, az Erik Sumo Band, a Péterfy Bori & Love Band, Lóci játszik, a Supernem OFFICIAL, a Carson Coma és az Európa Kiadó is! „A biztonság kedvéért B-tervvel is készülünk, ami az augusztus 4-8-i pótdátumot jelenti, de nem akarunk olyan sokat várni, mert hiányoztok.”- írják a VéNégy honlapján. Szívből reméljük, hogy nem lesz rá szükség.


Forrás:

A tavalyi néhány Völgyhétvége után idén végre teljes pompájában ragyoghat Kapolcs és a többi környékbeli varázsfalu: aki egyszer is volt a Káli-medence megkapó programsorozatán, az pontosan tudja, mire számíthat. Idén több irodalmi, színházi és képzőművészeti udvar nyílik, várja a látogatókat az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Quimby, a Recirquel,  Szőke András és Badár Sándor, visszatér a Völgybe a huszonötéves Fonó, meglepetésekkel készül Palya Bea, és lesz opera is.

 


Forrás:

Remélhetőleg augusztusban rendezik meg a 14. Ördögkatlant, a békés-lazulós fesztek egyik legkiválóbbikát. A Pécs környéki fesztivál védnökének, Törőcsik Marinak az emlékére hangzik majd el Mozart Requiemje, kiemelt vendég lesz a 21 éves 30Y, a díszvendég pedig nem más, mint a csodálatos Nézőművészeti Kft. Néhány további csábnév a programból: Szabó Balázs és bandája, Kiscsillag, K2, Bödöcs Tibor, Qualitons, vagy Udvaros Dorottya, aki Pilinszky-estet tart majd.


Forrás:

A Nagykovácsiban megrendezett fenntartható fesztivál minden tavaly megváltott jegye és bérlete érvényes marad az idei évre is. Bulizzunk újra a budai hegyekben augusztus közepén olyan előadók társaságában, mint például Alice Phoebe Lou Black Midi, Shygirl, Giant Swan, Bohemian Betyars, Fran Palermo, Analog Balaton, Carson Coma, Galaxisok, Middlemist Red, Freakin' Disco, Platon Karataev, Dé:nash, AKC Misi, Dorota, Hiedelem, Deva, vagy a Megtűrtek.

 


Forrás: Inkább valami alterre vágysz a szokásos mainstream helyett? A Mátra-Sóstó idilli világában megrendezett Fekete Zaj - nagy kivételként - korlátozott számú közönséggel ugyan, de tavaly sem maradt el, idén pedig annak rendje s módja szerint megtartják. Sajnos csak június 15-én tudhatjuk meg, milyen fellépőknek örülhetünk, de ha jelen lesz a Dope Calypso és a Nulladik Változat (a Zaj gyakori vendégei), mi tutti nem maradunk otthon!
Forrás:

A Pécsközeli fesztivál eltért a hagyománytól, és a pótdátumokon, azaz augusztus végén hirdette meg idei programját. „Pontosan 6 hét múlva nyitnánk a Fishing kapuit. A hátralévő idő egész egyszerűen már nem elegendő a professzionális felkészülésre.” – írják a honlapon. Ugyanakkor a szervezők egy családiasabb MiniFishinget is tartanak június 17-20. között, hogy a híveknek ne kelljen augusztusig Orfű nélkül maradniuk. Egyébként illusztris fellépőlistájuk van: ott lesz a Budapest Bár, a Hiperkarma, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Kistehén (orfűi búcsúkoncerttel), Müller Péter, Hobo, a Belga, a Tudósok, a népzenei Mordái, és még sorolhatnánk estig.

 


Forrás:

Weöres Sándor Psychéjéből ismerhettük meg Tállyát, a világ egyik leggyönyörűbb helyszínét. Ide, a tokaji borvidékre látogathatunk ki ismét 2021 kora őszén, hogy az ország egyik legszerethetőbb fesztiválján, a Kerekdombon élvezhessük a rockzenét, a színházat és a komolyzenei koncerteket. Részletes program később, de színház, koncert, dűlőtúrák, biciklis és evezős túrák biztosan lesznek és persze a Tállya-élményért is érdemes odalátogatni.