Galéria

6 békés, nyugodt, barátságos természetű kutyafajta

Forrás: Ez a kutyus nagyon izgatott, ha sétálni mentek vagy a kertben labdáztok, de valójában igazán nyugodt természete van! Könnyen tanul, és általában mindig arra törekszik, hogy megfeleljen a gazdinak, így hamar megtanulja a parancsszavakat is. Nehéz kihozni őt a sodrából, és mindenkivel szemben nagyon barátságos - ráadásul imád összebújni a gazdival!
Forrás: A kis angol agár megőrül a gyerekekért, és bizony nagyon-nagyon türelmes. Arról nem is beszélve, hogy olyan barátságos, hogy nem igazán létezik olyan ember, akinek ne örülne nagyon. Félreértés ne essék, ez nem egy "lusta" kutya, az már a kiállásából is látszik, de ha megkapja a napi kellő mozgást, akkor utána lelkesen huppan le a kanapéra pihenni. Őket leginkább kertes házakba javasolják, mert ott kedvére futkározhat, majd utána a gazdi társaságában megpihenhet.
Forrás: A világ egyik legnépszerűbb fajtája okkal felkapott az idősebbek körében. A mopsz ugyanis egy szeretetre méltó, barátságos és békés jellem, akinek egy dolog számít: a gazdi mellett lenni. Ha megkapja ezt, nagyon boldoggá válik, és vidámsága másokra is átragad. Igazi családi eb, hiszen a türelme végtelen, és könnyedén alkalmazkodik bármilyen életszituációhoz is.
Forrás: Hatalmas méreteihez annál békésebb természet társul! A bernáthegyi elsőre sokaknak ijesztő lehet, pedig valójában egy nagyon összeszedett, engedelmes ebről van szó, akinek még túl sok tanítás sem kell, mert hamar fog az esze. Ha ez a fajta megkapja a kellő foglalkozást és szocializálást, olyan nyugodt lesz, hogy igazából tényleg semmi sem hozza ki a sodrából. Imád sok időt tölteni a gazdájával, de ez a kutya egyébként azt szereti, ha mindig van egy új feladata.
Forrás: A tibeti spánielt eredetileg arra tenyésztették ki, hogy a szerzetesek mellett legyen, úgyhogy ez a fajta nagyon könnyedén ráhangolódik a gazdájára. Egy ilyen kutyus gazdájaként azt érezheted, hogy kis kedvenced tényleg megérti, mire gondolsz és mit érzel, emiatt pedig valódi lelki támasszá válik. A Tibeti spániel egyébként nem lusta fajta, szeret játszani, imád sétálni és kergetőzni, de apró méreteiből kiindulva viszonylag hamar elfárad, ezért aztán a pihenés sincs ellenére.
Forrás: Nem meglepő, hogy a világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája ott van a listán, igaz? A golden retrieverek ugyanis világhírűek türelmükről, szeretetükről és gyengédségükről. Ez az a fajta, ami annyira jól kijön a gyerekekkel, hogy igazából semmi sem bosszantja fel. Persze neki is van energiája, és ezt le kell vezetnie, de ennél a fajtánál a legfontosabb, hogy egyedül nem szeret lenni. Tipikus családi eb, akit kizárólag kinti tartással hamar depresszióba lehet taszítani, így olyanoknak ajánlják, akik boldogan megosztják velük otthonuk minden részét.