Galéria

Így segíti a lélek gyógyulását egy tetoválás

Forrás: Sokan, akik valamilyen traumát, csalódást, egyéb negatív élményt éltek meg, úgy érzik, láthatatlan sebeket szereztek. Csupa olyan lelki sérülést, aminek nincs fizikai nyoma, így a külvilág számára nem is léteznek, és ezért nem is veszik őket komolyan. Szakértők szerint a tetoválások ezt teszik valóságosabbá a környezet számára, és felhívják a figyelmet erre azok körében is, akik nem biztos, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítottak volna egyébként a történteknek.
Forrás:

Aztán vannak, akik azért tetováltatnak, hogy sose felejtsék el a negatív élményeket. Ezek ugyanis mind hozzátesznek ahhoz, akivé végül fejlődünk, és jelentősen befolyásolják a személyiségünket. Sokak számára ez emlékeztetőként szolgál arra, hogy ne felejtsék el, honnan indultak, milyen hatalmas lelki erővel jutottak el a gyógyulásig, és sose térjenek vissza ugyanoda.


Forrás:

Gyakran a tetoválások azt szimbolizálják, hogy valaki visszaszerzi az irányítást az élete és a teste felett. Egy toxikus kapcsolat után joggal érezheted azt, hogy elvesztettél magadból valamit, és egy minta gyakran azt jelképezi, hogy most már csakis és kizárólag te döntesz. Nincs többé senki, aki megmondja, mit tegyél, és a tetkód ezt örökérvényűvé teszi.


Forrás:

És ott vannak azok is, akik valamilyen fizikai sérülés nyomát fedik el a tetoválással, ezáltal pedig új önbizalomra találnak. Egy égési vagy vágási sérülés, egy sebhely, ami örök nyomot hagyott; a tetoválások segítenek abban, hogy ezeket felülírjuk, és közben megtaláljuk magabiztosabb önmagunkat is.