Galéria

8 rendkívül stresszes munkakör

Forrás: A listán nem meglepő módon ott voltak az orvosok, ráadásul eléggé az elején. Mindegy, hogy gyerekorvosról, sebészről vagy bőrgyógyászról van szó, a hivatásukból eredendően kifejezetten sok stresszforrással találkoznak. Persze amikor sikerül meggyógyítaniuk valakit, az csodás érzés, de a tény, hogy gyakran kell rossz híreket közölniük, és a halált is közelről ismerik, nem csoda, ha nagyon sokat aggodalmaskodnak.
Forrás: Ki hitte volna, hogy a személyi asszisztensek élete ennyire stresszes? Pedig ha belegondolsz, nagyon is igaz ez az állítás! Ők azok, akik egy vezető mellett lényegében mindent intéznek, az adminisztratív feladatoktól kezdve akár az olyan apróságokig is, mint hogy a főnökük milyen kávét kér, és megvan-e már a repjegye a hétvégi utazáshoz. A személyi asszisztenseknek sokszor a saját életükre sincs idejük, így nem csoda, ha a minőségi pihenés hiányában rengeteg stressz gyülemlik fel bennük.
Forrás: A családi problémákra való megoldás keresése, a felek türelmes meghallgatása mind-mind rendkívül stresszes feladatok. Hiszen egy-egy ilyen találkozón a feszültség magától értetődő, a párok pedig vitatkoznak, és a terapeutától várják a megoldást. Ha valaki nem tudja félretenni a munkát a magánéletétől, még hazatérve is rengeteg stresszel küzdhet.
Forrás: Bár önmagában a munka nem tűnik stresszesnek, a feszültség hamar kialakul, ha a tervek nem úgy alakulnak, mint azt a szakértő gondolta, és elégedetlen ügyfelekkel kell tárgyalni.
Forrás: A fizikai megerőltetés is stresszhez vezet! A kíméletlen időjárási körülmények (télen a hideg, nyáron akár 38°C) alapból nagyon megterhelő, nem csak a testnek, de az elmének is. Nem véletlen, hogy sokan kiégnek ebben a szakmában, és a szabadidejükben már semmire sem marad erejük.
Forrás: A szakácsoknak sincs egyszerű dolguk, pláne, ha egy nagyobb, és rendkívül forgalmas konyhában dolgoznak. Mindenre figyelni, tökéletes minőségű ételeket készíteni, és közben a vendégek bizonyos panaszaival is foglalkozni elég idegőrlő munka. Pláne, ha hozzátesszük, hogy vannak helyek, ahol a napi 12 órás műszak kifejezetten gyakori. Így a nap végére már nem csoda, ha a szakácsok stressz-szintje az egekben van!
Forrás: Egész nap egy asztalnál ülni, és az emberek panaszaival foglalkozni elég hamar leszívja az ember energiáit. Mindegy, hogy ez személyesen vagy telefonon zajlik, valójában mindkettő ugyanannyira feszkós feladat. Előbbinél sokkal jobban figyelni kell, hogy ne látszódjon az arcukon a mentális kimerültség és türelmetlenség, míg utóbbi esetében sokszor a panasszal élők olyan hangnemet is megengednek maguknak, amit személyesen talán nem mernének. Nem csoda, hogy a nap végére sokan már társaságba sem akarnak menni, annyira elfáradtak mentálisan.
Forrás: Ők azok, akik reggel nem tudhatják előre, mi vár rájuk aznap. Attól függően, hogy milyen szakterületen dolgoznak, az életük tele van váratlan eseménnyel, és ezek bizony lelkileg kifejezetten megterhelőek lehetnek. Pláne, ha valaki egyáltalán nem képes különválasztani a magánéletét a munkájától - ami egy ilyen területen valljuk be, szinte lehetetlen. Nem csoda, hogy ők rengeteget aggodalmaskodnak, még a szabadnapjukon is.