Galéria

Harvey Weinstein és még sokan mások: Sztárok, akik börtönben ülnek

Forrás: Oscar Pistorius olimpiai és paralimpiai atléta 2013-ban, Valentin-napon, a dél-afrikai Pretoria-i otthonában megölte barátnőjét, Reeva Steenkamp-ot. Pistoriust először 5 év börtönre ítélték, de később ezt több bizonyíték miatt módosították és 13 év letöltendő börtönt kapott. Legkorábban 2030-ban szabadulhat.
Forrás: Bill Cosbyt az évek során többször is megvádolták nemi erőszakkal, ennek ellenére csak 2015-ben indult el a kálváriája, amelyet a híres szupermodell Janice Disckinson indított el, méghozzá azzal, hogy az "Entertainment Tonight" című műsorban elmondta, hogy bort és nyugtatót adott neki a komikus mielőtt megerőszakolta. Ezt követően számos nő állt elő, hogy velük is ugyanezt tette a színész. 2016-ben elegendő bizonyíték miatt vádat emelt Cosby ellen. Végül 2018-ban szexuális bántalmazás ügyében találták bűnösnek és 10 év börtönt kapott. 

A legfrissebb információk alapján nemrég felmentést kapott. 


Forrás: 2017-ben az egyik Power Rangert játszó Ricardo Medina Jr.-t elítélték, ugyanis szobatársát, Joshua Suttert 2015-ben egy karddal gyilkolta meg. A sztár azt állította, hogy önvédelemként cselekedett, ugyanakkor azért, hogy elkerülje az életfogytiglant, bűnösnek vallotta magát. 6 évre ítélték.
Forrás: Az énekest 20 évnyi börtönre ítélték kiskorúakkal folytatott szexuális visszaélésekért, illetve gyermekpornográfia és pedofília miatt. Kelly jelenleg egy chicagói szövetségi börtönben van és, ha minden igaz, nem sok esélye van a szabadulásra.
Forrás: Michael Jace, akit a "The Shield" című sorozatból ismerhetnek sokan, 2014-ben Los Angeles-i otthonában két gyermeke előtt gyilkolta meg a feleségét. A szörnyű tettéért 40 év börtönre ítélték. A színész indítéka egyébként féltékenység volt, ugyanis a felesége el akart tőle válni és Jace meg volt róla győződve , hogy a feleségének viszonya van valaki mással. A tragikus eset után Jace felhívta a 911-et és az apósát, majd beismerte a bűncselekményt. 40 év börtönre ítélték.
Forrás:

Harvey Weinstein, filmmogul csak két nő, Miriam Haley és Jessica Mann tanúvallomásai alapján van börtönben, holott több tucat nő (az USA Today szerint 87) beszélt a szexuális bántalmazásról, amelyet általa szenvedtek el az évek során. Weinsteint New Yorkban tartóztatták le, és nemi erőszak elkövetésével, szexuális visszaélésekkel és erőszakos magatartással vádolták meg 2018-ban. Weinstein egész idő alatt cáfolta a vádakat, és azt állította, hogy a nők maguktól mentek bele a szexuális együttlétekbe.

2020-ban a producert bűnösnek találták, és 23 év börtönre ítélték és regisztrált nemierőszak bűnöző.