Galéria

3 dolog, ami megváltozott, miután egy évre leszoktam a koffeinről

Forrás:

Nemcsak a koffein az, ami képes felpörgetni, hanem a reggeli sport is ilyen hatással bír. A kávémegvonás vett rá arra, hogy megint belevágjak a jógába. Sőt, hogy a rutin megmaradjon és legyen valamilyen ital reggelente, amit elkortyolgatok, belevágtam a smoothie-készítésbe. Egy hónap alatt teljesen megszoktam az új felállást és már a kávé sem hiányzott annyira.


Forrás:

Néhány hét után feltűnt, hogy az arcbőröm már nem olyan fakó, mint előtte, sokkal élettel telibb és hidratáltabb lett. A kezdődő ekcémám is teljesen megszűnt, az apró ráncaim szinte feltöltődtek. Persze ez mind azért történt, mert a kávé elvonja a vizet, így hozzájárul a ráncok, pattanások, gyulladások kialakulásához, ha mellette nem iszunk eleget.


Forrás:

Ahogy az elején írtam, volt, hogy a túlzásba vitt koffein az egekbe emelte a pulzusom, ami nagyon fárasztó a szervezetnek. Megemelkedett stresszhormon szinttel indítani a napot nem túl szerencsés, és utólag már tudom, hogy ezek az italok is hozzájárultak ahhoz, hogy sosem éreztem magam teljes mértékben kipihentnek és nyugodtnak. Most, hogy már egy éve nem fogyasztottam koffeintartalmú italt, csökkent a szorongásom és javult az alvásom minősége. Összességében sokkal nyugodtabbnak érzem magam.

 

Hogy fogok-e még valaha kávézni, azt egyelőre nem tudom. Bár a kávénak is rengeteg pozitív hatása van, ha újrakezdeném ezt a szokást, arra biztosan odafigyelnék, hogy 1-2 csészénél többet naponta ne fogyasszak.