Galéria

A legnépszerűtlenebb kutyafajták, amelyekért nem igazán kapkodnak az emberek

Forrás: Ez egy ősrégi fajta, és vélhetően az ókori Egyiptomból került Észak-Afrikába. Ma az arabok egyik közkedvelt fajtája, ám a világ többi pontján kevésbé örvend nagy népszerűségnek. Izmos, erős, gyors és aktív kutya, mindemellett pedig kifejezetten makacs, és rendkívül önálló.
Forrás: A kisméretű, Spitz-szerű kutya képes a legszűkebb helyeken is keresztülférni, és rendkívül hajlékony típus. Igazi különlegesség, ám a népszerűségi listákon nincs rajta, leginkább azért, mert nagyon kevés maradt belőlük szerte a világon. Ezt a kutyát komolyan megviselte az, hogy nagyon gyakori volt a beltenyésztése, emiatt pedig rövid élettartammal, alacsony fertilitással, és komoly betegségekkel is megküzdött.
Forrás: Ránézésre kicsit beagle-nek tűnik, de a rókakopó egészen más belső vonásokkal bír. Kifejezetten energikus, hatalmas mozgásigényű kutya, aki nem érzi jól magát a lakásban bezárva; neki nagy udvar kell, máskülönben hajlamos károkat okozni. Bár már több évtizedes múlttal rendelkezik, és igazi egyéniség, mégsem túl népszerű eb. Olyannyira nem, hogy egy felmérés szerint 2009-ben ő volt a legeslegutolsó a népszerűségi listákon (akkor 164-ből a 164. lett), majd 2019-ben 193-ból a 193. helyet szerezte meg!
Forrás: Egy vidám, csendes, tartózkodó kutyafajta, akiben cseppnyi agresszió sincs, mégsem túl felkapott. Ennek okát mai napig nem tudni, de talán maga a tény, hogy inkább Csehországban gyakori, és a világ többi pontján kevésbé futunk össze vele, erőteljes szerepet játszhat ebben.
Forrás: Úgy tűnik, a kopók nem túl közkedveltek, hiszen már a második ilyen típusú kutya kerül fel erre a listára. A nyulászkopó, vagy másnéven harrier egy kifejezetten hosszú múltra visszatekintő fajta, aki egykor nagyon népszerű volt, ám ahogy teltek az évek, úgy adta át helyét más ebeknek. Mára már az Amerikai Kennel Club listáján csak a 188. helyet tudhatja magáénak, és egyre ritkábban találkozni vele. Pedig egy aktív, rendkívül szociális kutyáról beszélünk, aki kifejezetten jó választás családosoknak is.
Forrás: Bár Magyarország egyik különleges kutyafajtája a komondor, ha világszerte körbetekintünk, ez a fajta is ott van a népszerűtlen kutyusok között. Valószínűleg erről egyrészt bundája tehet, másrészt pedig a tény, hogy ez nem éppen városi kutya, aki jól érezné magát a lakásban. Ő tipikusan az a fajta, amelyiknek kell a szabad tér, hogy kedvére mozoghasson, őrizhesse a házat, de közben közel legyen a családjához.
Forrás: Ez az intelligens kutyafajta igazi ritkaság, egyedi külsejével pedig azonnal felhívja magára a figyelmet. Ráadásul még a természete is jó, hiszen barátságos, családszerető, és kifejezetten türelmes. Mégis, az Amerikai Kennel Club népszerűségi listája szerint nagyon hátul kullog; csak a 178. helyet szerezte meg magának.
Forrás: Ha spánielek, akkor lényegében az összes többi lekörözi a kis sussexi spánielt népszerűség tekintetében. Ez a kutyafajta ugyanis nem rendelkezik olyan szép és kecses vonásokkal, mint társai, noha egyediségét épp külseje adja meg neki. Kifejezetten jó családi és terápiás kutya, de tény, hogy elég makacs is.