Galéria

Minden idők legbizarrabb anime sorozatai

Forrás:

Deadman Wonderland címmel egy Ganta Igarashi nevű fiatal természetfeletti utazását követhetjük nyomon. A középiskola ablakában egyszer csak egy furcsa, vérrel borított alak jelenik meg, majd másodpercek alatt ez az úgynevezett "Vörös ember" elpusztítja Ganta egész osztályát. Gantát megkíméli, de furcsa vörös kristályszilánkot kap a mellkasába ágyazva a Vörös entitástól. A természetfelettiben nem hívő nyomozók Gantát hibáztatják a mészárlásért, és arra ítélik, hogy töltse le napjait egy vidámparkhoz hasonló börtönben, a Deadman Wonderlandben.


Forrás:

A Megkínzott lelkek (Tortured Souls) egy számítógépes játék ihlette természetfeletti horror, mely egy akadémián játszódik, ahol a tanulók furcsa rituálék és gyilkosságok résztvevői lesznek.


Forrás:

A Boogiepop Phantom egy antológia sorozat, egy szürreális városi fantázia, amelyet egyetlen állandó motívum egyesít: maga Boogiepop. Az emberek szerint ő a Halál megszemélyesítője, egy városi legenda. A sorozat egy japán városban játszódik és egy sor rituális gyilkosságot mutat be, amelyekért eredetileg a Boogiepopot okolják.


Forrás:

A Black Butler egy Scherlock Holmes idéző anime, melynek főhőse Ciel Phantomhive. A fiatal srác egy kiváló detektív, aki Londonban, Viktória királynő udvarában derít fel különös gyilkosságokat. A siker érdekében, és, hogy minden szint „átjárható” legyen számára, szövetséget köt egy démonnal.


Forrás:

Akik még csak most ismerkednek az anime világgal azoknak ajánlott a kiváló japán anime horror, az Another. Furcsa, rémes haláleseteket követ végig a történet egy rejtélyes diákcsoport körül. Az egyik kíváncsi cserediák feladata kideríteni, hogy társai miért halnak meg. Van egy lány, aki szemfedőt visel, és úgy tűnik, hogy ő az egyetlen, aki láthatja, hogy mi történik: a természetfeletti világgal való kommunikáció képességével ő a kulcs ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen a körülöttük kavargó szellemekkel.