5 gusztusos szendvicsvariáció ebédre
Hozzávalók:
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek friss kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet pirospaprika
- só és bors
- 2 db cukkíni, hosszában felszeletelve
- 2 db paprika, negyedelve
- 1 ciabatta kenyér, hosszában félbevágva
- ½ bögre napon szárított paradicsom pesto
- 170 g kecskesajt
- 1 bögre rukkola
Így készül:
1. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a sót és a borsot.
2. A keverékbe alaposan forgasd bele a cukkínit és a paprikát, és hagyd állni a hűtőben akár egy egész éjszakán keresztül.
3. Kend meg pestóval a kenyér mindkét felét, és melegítsd fel egy grillserpenyőt. Grillezd meg a kenyereket és a cukkínit, valamint a paprikát.
4. Ezután állítsd össze a hozzávalókból a szendvicset, a töltelék sorrendje rád van bízva.
Hozzávalók:
- 1 db zsemle
- 1/3 bögre pesto
- ½ bögre hummusz
- 4 szelet sajt
- 2 bögre rukkola
- 1 db nagy paradicsom, vékonyra szeletelve
- 1 db uborka, vékonyra szeletelve
- 1 db sárgarépa, vékonyra szeletelve
- 1 db avokádó, vékonyra szeletelve
- néhány szelet lilahagyma
Így készül:
1. Ha sima zsemléd van otthon, kend meg olívaolajjal, szórd meg magvakkal és told be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
2. Vágd félbe a zsemlét, kend meg hummusszal és pestóval, és tegyél rá egy réteg sajtot, illetve az összes zöldséget is. Ha szereted a pestót, a tetejére is öntsd egy kicsit.
Hozzávalók:
- 8 fél szelet fehér kenyér
- 4 ek olvasztott vaj
- 4 ek majonéz
- 350 g mozzarella, vékonyra szeletelve
- 1 db érett avokádó, vékonyra szeletelve
- 1 bögre bébispenót
- 4 db spárga
- ½ bögre madársaláta
A szószhoz:
- ¼ bögre darált metélőhagyma
- 2 ek darált tárkony
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ ek szardellapaszta
- 3 ek majonéz
- ½ bögre bébispenót
Így készül:
1. Készítsd el a szószt: keverj össze minden hozzávalót, és tedd félre.
2. Keverd össze a majonézt és a vajat egy tálban, majd kend meg ezzel a kenyerek egyik oldalát.
3. Melegíts fel egy serpenyőt, és helyezd rá a kenyérszeleteket a vajas oldalukkal lefelé. A tetejére tegyél mozzarella szeleteket, míg rá nem olvadnak.
4. Mehet rá a többi hozzávaló is, illetve az elkészített szósz.
Hozzávalók:
- 1 bögre cherry paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 db paprika, kimagozva és felszeletelve
- 1 ek friss kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só és bors
- néhány levél friss bazsalikom
- mozzarella
- mini zsemle
- balzsamecet (opcionális)
Így készül:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát, locsold meg olívaolajjal és sózd meg. Süsd nagyjából 25 percen keresztül, míg a paradicsom barnulni nem kezd.
3. Ha kész, vágd félbe a bucikat és töltsd meg sült zöldségekkel, helyezz rá mozzarella szeleteket és borsozd meg. Locsold meg a tepsiben maradt olajjal, balzsamecettel és tegyél rá friss bazsalikomot.
Hozzávalók:
- 250 g sült csirkemell, felszeletelve
- 150 g bacon, apró kockára vágva
- 1 uborka, kis kockára vágva
- néhány darab pekándió, durvára vágva
- 1 csokor kapor, aprítva
- ½ dl majonéz
- 1,5 dl görög joghurt
- ½ citrom leve
- 1 tk dijoni mustár
- só és bors
Így készül:
1. Mindössze annyi a dolgod, hogy az összes hozzávalót összekevered és hagyod állni a hűtőben egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Vágj félbe egy bagettet és töltsd meg az elkészített keverékkel.