Galéria

5 gusztusos szendvicsvariáció ebédre

Forrás:

Hozzávalók:

- 2 ek balzsamecet

- 1 ek friss kakukkfű

- 2 gerezd fokhagyma

- 3 ek olívaolaj

- 1 csipet pirospaprika

- só és bors

- 2 db cukkíni, hosszában felszeletelve

- 2 db paprika, negyedelve

- 1 ciabatta kenyér, hosszában félbevágva

- ½ bögre napon szárított paradicsom pesto

- 170 g kecskesajt

- 1 bögre rukkola

 

Így készül:

1. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a sót és a borsot.

2. A keverékbe alaposan forgasd bele a cukkínit és a paprikát, és hagyd állni a hűtőben akár egy egész éjszakán keresztül.

3. Kend meg pestóval a kenyér mindkét felét, és melegítsd fel egy grillserpenyőt. Grillezd meg a kenyereket és a cukkínit, valamint a paprikát.

4. Ezután állítsd össze a hozzávalókból a szendvicset, a töltelék sorrendje rád van bízva.


Forrás:

Hozzávalók:

- 1 db zsemle

- 1/3 bögre pesto

- ½ bögre hummusz

- 4 szelet sajt

- 2 bögre rukkola

- 1 db nagy paradicsom, vékonyra szeletelve

- 1 db uborka, vékonyra szeletelve

- 1 db sárgarépa, vékonyra szeletelve

- 1 db avokádó, vékonyra szeletelve

- néhány szelet lilahagyma

Így készül:

1. Ha sima zsemléd van otthon, kend meg olívaolajjal, szórd meg magvakkal és told be a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.

2. Vágd félbe a zsemlét, kend meg hummusszal és pestóval, és tegyél rá egy réteg sajtot, illetve az összes zöldséget is. Ha szereted a pestót, a tetejére is öntsd egy kicsit.


Forrás:

Hozzávalók: 

- 8 fél szelet fehér kenyér

- 4 ek olvasztott vaj

- 4 ek majonéz

- 350 g mozzarella, vékonyra szeletelve

- 1 db érett avokádó, vékonyra szeletelve

- 1 bögre bébispenót

- 4 db spárga

- ½ bögre madársaláta

 

A szószhoz:

- ¼ bögre darált metélőhagyma

- 2 ek darált tárkony

- 1 gerezd fokhagyma

- ½ ek szardellapaszta

- 3 ek majonéz

- ½ bögre bébispenót

 

Így készül:

1. Készítsd el a szószt: keverj össze minden hozzávalót, és tedd félre.

2. Keverd össze a majonézt és a vajat egy tálban, majd kend meg ezzel a kenyerek egyik oldalát.

3. Melegíts fel egy serpenyőt, és helyezd rá a kenyérszeleteket a vajas oldalukkal lefelé. A tetejére tegyél mozzarella szeleteket, míg rá nem olvadnak.

4. Mehet rá a többi hozzávaló is, illetve az elkészített szósz.


Forrás:

Hozzávalók: 

- 1 bögre cherry paradicsom

- 1 ek olívaolaj

- 1 db paprika, kimagozva és felszeletelve

- 1 ek friss kakukkfű

- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva

- só és bors

- néhány levél friss bazsalikom

- mozzarella

- mini zsemle

- balzsamecet (opcionális)

 

Így készül:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát, locsold meg olívaolajjal és sózd meg. Süsd nagyjából 25 percen keresztül, míg a paradicsom barnulni nem kezd.

3. Ha kész, vágd félbe a bucikat és töltsd meg sült zöldségekkel, helyezz rá mozzarella szeleteket és borsozd meg. Locsold meg a tepsiben maradt olajjal, balzsamecettel és tegyél rá friss bazsalikomot.


Forrás:

Hozzávalók: 

- 250 g sült csirkemell, felszeletelve

- 150 g bacon, apró kockára vágva

- 1 uborka, kis kockára vágva

- néhány darab pekándió, durvára vágva

- 1 csokor kapor, aprítva

- ½ dl majonéz

- 1,5 dl görög joghurt

- ½ citrom leve

- 1 tk dijoni mustár

- só és bors

 

Így készül:

1. Mindössze annyi a dolgod, hogy az összes hozzávalót összekevered és hagyod állni a hűtőben egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

 

Vágj félbe egy bagettet és töltsd meg az elkészített keverékkel.