Galéria

4 trükk, amivel lehűtheted a lakást légkondi nélkül

Forrás: Néha önmagában nem elég az, hogy kinyitod az ablakot, mert nem jár kint a levegő eléggé. Sok-sok évvel ezelőtt, még nagyanyáink idejében ilyenkor az volt a szokás, hogy nedves lepedőt raktak a függönyök helyére, hogy ezek lefogják egy kicsit a forró hőt, és az ne jusson be a textilen keresztül. Ha nagyon meleg van a lakásban, érdemes ezt a trükköt kipróbálni!
Forrás: A buborékfóliát nem csak kipukkasztgatni jó! Valójában ez még a kinti hőmérséklettől is megóvhat. A YouTube-n van egy DIY videó, amiben egy felhasználó bemutatta, hogy némi ragasztó, egy olló és a fólia segítségével hogyan lehet az ablakot úgy leszigetelni, hogy ne jusson be a 35 fok. Ez ugyanis remek szigetelő, tekintve, hogy az aprócska buborékokban megreked a levegő, így kevesebb jut be az otthonodba, és közben még sötét sem lesz a helyiségben! Nézd meg a fenti videót, ahol elmagyarázzák, hogy működik.
Forrás: Be van dugva a számítógép? És a telefontöltőd? Egyes elektronikai készülékek még úgy is hőt termelnek, hogy amúgy nem használod őket, csak szimplán nem húztad ki őket a konnektorból. Úgyhogy ideje körbejárni a lakást, és mindent áramtalanítani, amire most nincs szükséged. Szintén fontos, hogy lecseréld az izzókat LED-re, hiszen ez utóbbi nem generál plusz hőt.
Forrás: Éjjelente rosszul alszol a nagy melegtől? Első körben ideje az ágyneműdet közelebbről szemügyre venni. A selyem, szatén és patumból készült ágyneműhuzat a legjobb választás erre az időszakra, hiszen ezek levegőznek, míg a flannel vagy poliészter anyagú darabok csak fokozzák az izzadást. De érdemes lehet hosszú távra beruházni egy olyan párnára, ami hűsítő hatású, így mindig hidegnek érzed, ha ráfekszel, ráadásul hosszú évekig kényelmes marad.

+1 fontos infó: sok helyen mondják, hogy érdemes vizes lepedőre feküdni az ágyban, de ez nem túl jó ötlet. A nagy melegben gyorsan felmelegszik, viszont nem biztos, hogy mindenhol meg tud száradni, így pedig párásítja a szobát.

És hogy miért nem érdemes meztelenül aludni? EBBEN a cikkben elolvashatod!