Galéria

Pucér sminktermékek, amelyek minden kívánalomnak megfelelnek

Forrás: Az alapozó szinte minden sminkelési folyamat alapja. A legváratlanabb helyen találtam rá: a Lush boltban, ahol teljesen csomagolásmentesen tudod beszerezni és nagyon széles palettán mozog a választék. Az egyedüli nehézség, hogy némi önismeretet (azaz bőrismeretet) feltételez, mert higiéniai okokból jelenleg csak online lehet vásárolni pucér alapozót. Nekem elsőre sikerült eltalálnom a saját árnyalatomat (megnéztem az utolsó alapozóm tónusát és összehasonlítottam).
Ugyanígy korrektort is be lehet szerezni, ami szintén nagyon hasznos és fontos eleme a sminkelésnek.
Forrás: A szempillaspriál szinte napi szinten előkerül és nem csak a dúsítás a fontos szempont, hanem a tartósság is, ami természetes kozmetikumoknál mindig kérdés. A dm alverde márkás szempillaspirál nagyon jól működött, egyedül a csomagolásával nem voltam kibékülve. Nemrég felfedeztem a zerohero oldalán egy újratölthető szempilla spirált, aminek bambusz a borítása és a kefét illetve a vázat megtartva – ha elfogy a festék, akkor elég egy pótlást beszerezni.
Forrás: A rúzs egy olyan érzékeny területtel érintkezik – ahol az esetleg káros anyagok könnyen egyből a szervezetünkbe jutnak, így ebből szereztem be az első környezettudatos alternatívát. A PuroBIO márka egyik szuper rúzsa ceruza formában található. Csomagolása nincs és mivel hegyezhető ezért szinte minden lebomlik miután elhasználtuk. Ráadásul egyből két színt lehet használni, mert a ceruzába két külön színű rúzst tettek bele. A másik nagy kedvenc a Lush márka rúzsa, amit tartó nélkül árulnak viaszba csomagolva, amit egy mozdulattal el lehet távolítani. Ha egyszer megveszed a tokot hozzá, utána bármennyiszer fel tudod használni újabb és újabb árnyalatokkal megtöltve. Végül nemrég volt lehetőségem kipróbálni a MixYourNautre márka rúzsát, aminek a csomagolása papír - így 100%-ban lebomlik.