Galéria

5 modern horrorfilm, amit nem bánsz meg, ha megnézel

Forrás:

A Saint Maud 2020-as alkotás, épp az Egyesült Királyság mozijaiban látható. Ötvözi a természetfeletti horrort a pszichológiaival, de van benne vallási vonatkozás is bőven. Egy ápolónő úgy véli, képes Istennel kommunikálni, és ezért megmenti haldokló páciensét. De vajon, mi a valóság és mi az, ami csak egy mentálisan beteg ember elméjének szüleménye?


Forrás:

Az Ereklye egy klasszikus elemekkel operáló keményvonalas horror, ami már elérhető a streaming szolgáltatók kínálatában hazánkban is. Három nő a főszereplő, anya-lánya-unokája. A nagyi eltűnik, majd furcsa mód tér vissza, a házát pedig átveszik a megmagyarázhatatlan, nyomasztó, sötét és fenyegető történések.


Forrás:

Color Out Of Space címmel és Nicholas Cage főszereplésével egy igazán modern adaptációnak lehetünk szemtanúi, melynek eredetije egy 1930-as alkotás. A filmben egy család farmjára egy meteorittal, furcsa és fenyegető idegen entitás érkezik.


Forrás:

A Páholy (The Lodge) is családi horror, de egészen más köntösben. A kilencvenes évek kedvelt színésznője, Alicia Silverstone az egyik főszereplő, a cselekmény pedig egy öngyilkos-szekta egyetlen túlélőjéről szól, aki beleszeret az íróba, aki megírja történetét. Ám a férfi korábbi felesége is öngyilkos lett (Silverstone), és kezd nagyon úgy tűnni, hogy a dolgok nem véletlenül történnek és keverednek össze.


Forrás:

Végül a horror-komédia kedvelőinek egy 2019-es alkotás, a gyönyörű Samara Weavinggal. A Ready Or Not – Aki bújt egy igazi véres komédia, ahol fröcsög a vér, tocsogunk a brutális gyilkolászásban, mégis végig mosolyogjuk az egészet, mert egy percig sem veszi komolyan magát a film. Az embervadászat sosem volt még ennyire szórakoztató!