Galéria

10 énekes, akik dalban szóltak be exüknek - Volt, aki nem finomkodott

Forrás: Miután Justin Timberlake és Britney Spears szakítottak 2002-ben, rá pár évre kijött a Cry Me a River című dal. Justin sokáig nem árulta el, de 2018-ban íródott könyvében bevallotta: igen, a dal valóban exéről szólt, és 100%-ban őszinte érzéseiről mesélt benne. Olyannyira nem kellett törnie rajta a fejét, hogy 2 óra alatt sikerült megírnia!
Forrás: Lady Gaga gyakran ír dalt az exeinek, amikor egy-egy nagy csalódásból lép ki. Taylor Kinney-nek szólt a Perfect Illusion című szám (ebben egy olyan valakiről énekel, aki csak szépnek látszott, de valójában mindez csak illúzió volt), míg második jegyessége felbontása után Christian Carinónak is írt egy dalt. Ez volt a Fun Tonight, ami egy olyan exről szól, aki csak a hírnévre vágyott, és sosem voltak őszinték az érzései.
Forrás: A fiatal énekesnő szerelmi élete reflektorfénybe került, amikor pár éve rövid együttjárás után eljegyezték egymást Pete Davidsonnal. Ahogy azt sokan megjósolták, végül szakítottak, mert beismerte Ariana is, hogy elsiette a dolgot. Ennek ellenére azért egy-két dalban beszólt exének, erre a leghíresebb példa a Positions című száma volt (a másik a Thank u, next). A dalban arról énekelt, hogy Isten küldte el neki azt a bizonyos valakit, de reméli, többé nem ismétli meg magát a történelem; utalva arra, hogy milyen nagy hibát követett el Pete-tel.
Forrás: Néhány nappal azután, hogy Demi Lovato szakított vőlegényével, Max Ehrich-kel, az énekesnő rögtön kiadott egy új dalt, amiben exéről énekelt. Demi sosem erősítette meg, hogy valóban róla szól-e a szám, de a szöveg elég árulkodó volt. "Még mindig szét vagyok esve, és összetörtem, de megtalálom az utamat, és most úgy érzem, mintha valaki ellopta volna a fényt, ami egykor az enyém volt." A szakításuk egyébként elég csúnya volt, Max többször is posztolt online a történtekről, Demi pedig dokumentumfilmjében tért ki arra, mennyire összetört.
Forrás: Selena Gomezzel való se veled-se nélküled kapcsolatáról született a Love Yourself című dal is. Már önmagában a tény, hogy az énekesnő hátán a "Love Yourself First" tetkó díszeleg, sokatmondó volt, de egy interjúban is utalt rá, hogy kiről szól a szám. A dalban arról énekelt, hogy bár az anyukája mindenkit kedvel, Selenát sosem bírta, és sokkal jobb most neki nélküle.
Forrás: Selena Gomez sem volt rest, kapcsolatuk alatt és után is több dalt írt exéhez. A Lose You to Love Me című dal esetében pedig be is ismerte, hogy Justinnak szól, akivel akkor mentek szét legutóbb, és az énekes rögtön Hailey Bieberrel (jelenlegi feleségével) kezdett randizni. A dalszövegben arra tér ki Selena, hogy ő mindenét odaadta, de Justinnak nem kellett, és két hónap alatt úgy lecserélte, mintha sosem lett volna ott vele.
Forrás: The Weeknd sosem akarta megerősíteni a hírt, de a rajongók gyorsan összerakták, hogy Call Out My Name című dal Selena Gomeznek íródott. Az énekesnővel majdnem egy évet voltak együtt, majd Selena szakított vele, hogy újra összejöhessen Justinnal. A slágerben The Weeknd arról énekelt, hogy bár sosem ismerte be, nagyon szerette Selenát, és kis híján még egy darabot is adott neki a testéből (az énekesnő vesedonorjaként ő is szóba jött anno), de számára ő csak egy megálló volt a sok közül.
Forrás: Miley Cyrus 2019-ben, nem egészen egy év után vált el Liam Hemsworthtől, akiről aztán egy dalt is írt. A szövegben többször is kitért arra, hogy ő már többé nem 17 éves, és tényleg minden megváltozott, ebben igaza van exének. De ő nem bánja, és így érzi igazán jól magát.
Forrás: Halsey 2018-ban mutatta be Without Me című számát, amit nagy szeremének, G-Eazynek írt. Ezt nem is akarta tagadni, sőt, interjúban mesélt arról, hogy maga a dal megírása ébresztette rá arra, hogy a kapcsolatuknak nincs jövője. Azóta is nehéz számára ezt a számot előadni, noha időközben már továbblépett, és hamarosan első babája is megszületik.
Forrás: Zayn Malik ma már boldog családapa Gigi Hadid mellett, de korábban hosszú évekig a Little Mix sztárja, Perrie Edwards kedvese volt. A lánnyal aztán több év után egy gyors üzenetben szakított, amit Perrie nagyon nehezen dolgozott fel; ennek egyik eszköze volt a Shout Out To My Ex című sláger. Azon túl, hogy egy rossz kapcsolatról énekel a zenekar többi tagjával, még Zayn egy-egy régi ajándéktárgya is feltűnik a klipben, ami egyértelművé tette, hogy ez a búcsúja az énekestől.