Galéria

5+1 horror film, amely igaz történeten alapult

Forrás:

A modern horrorok közül kiemelkedik a Démonok között széria, melynek több leágazása is van, mint az Annabelle vagy az Apáca. A filmben szereplő házaspár a valóságban is létező személyek voltak, és rengeteg nyomozást folytattak paranormális ügyekben. Ed és Lorraine Warren a való életben ördögűzést soha nem hajtott végre, de számtalan embernek segítettek megmenekülni különböző entitásoktól. Lorraine egyébként a produkció konzultánsa volt.


Forrás:

Freddy Kruger, az álmunkban támadó gyilkos a főszereplője a Rémálom az Elm utcában-sorozatnak. A gyerekeket álmaikban meggyilkoló, összeégett férfi a történet szerint egy szökött rab volt, akit a szülők kaptak el és öltek meg, ő pedig bosszút áll. A film alapját több horrorsztori adja, mely olyan családokról és menekültekről szól, akik minden ok nélkül, álmukban haltak meg, és a boncolásuk sem mutatott ki semmit.


Forrás:

A Rítus egy 2011-es film, melyben a főhős, Michael Kovak papnak készül, de nem akarja, hogy felszenteljék. Végül eljut Rómába, ahol felkérik egy ördögűzési szemináriumra, ami természetesen egészen más irányt vesz, mint amire számítani lehet. A történet Gary Thomas atya esetén alapszik, aki egyike volt a világ 14 jogosult ördögűzőjének. A film történetét ő maga is elismeri, sőt konzulensként segítette a film elkészülését.


Forrás:

Alfred Hitchcock alkotása, a Psycho igazi horrorfilm noir. A Norman Bates sorozatgyilkos történetét feldolgozó film ihletője Ed Gein volt, aki áldozatainak bőréből ruhákat varrt, arcukat pedig kipreparálva háza falára akasztotta. Érdekesség, hogy ugyanez a sorozatgyilkos ihlette Hannibal Lecter karakterét is. Ed Geint állítólag anyja tartotta abnormális módon bezárva. és a férfi teljesen szociopata lett, aki mániákusan ragaszkodott fogva tartó anyjához.


Forrás:

Sok olyan horror van, amiben furcsa emberek rabolnak el másokat, vagy egy motelben ejtik fogságba őket, majd szörnyű terror és gyilkosság következik. A Hívatlanok egyike az ilyen filmeknek, ám ebben egy fiatal párra ront rá három maszkos ember, akiknek azért esik pont rájuk a választásuk, mert éppen ők vannak otthon. A nyomasztó történet több valóban megtörtént gyilkosság alapján született meg, melyek során az otthonukban gyilkoltak meg családokat, vadidegenek.


Forrás:

Az ördögűző a valaha volt egyik leghíresebb alkotás, ami mai szemmel már talán nem annyira vérfagyasztó, de a maga idejében mindenkit lehozott az életről. A filmben a 12 éves Regan egy misztikus számokkal teli Ouija-táblával játszik, ezt követően pedig elkezd másként viselkedni. Hamar kiderül, hogy valamilyen lény átjött és megszállta őt, ám az ördögűzések rendre kudarcba fulladnak, két pap is otthagyja a fogát. A film alapjául szolgáló regényt egy 1949-es megtörtén eset ihlette, amely szerint egy 14 éves fiú a nagyanyjával együtt gyakran játszott az Ouijával, aztán a gyerek körül paranormális dolgok kezdtek történni, és ő is megváltozott. Néhány nappal később nagyanyja meghalt.