Galéria

11 filmes jelenet, ahol a színészek egy percig sem színészkedtek

Forrás: A film forgatásán a rendező, David Fincher úgy gondolta, hogy hiteles lenne Brad Pittet meglepni egy váratlan fülre mért ütéssel. Így a jelent előtt megsúgta Edward Nortonnak is ezt a kis változást, és Pitt mit sem sejtve, az eredetileg vállra tervezett ütést végül a fülére kapta. Pont ezért a "meglepetésre" adott válasz teljesen hitelesre is sikerült!
Forrás: A rendező, Judd Apatow bár megígérte Jay Baruchelnek, hogy nem kell felülnie a hullámvasútra, ám a jelenet előtt meggondolta magát, és mégis felküldte a színészt a különféle irányokba és magasságokba kanyarodó játékra, aminek aztán meg is lett az élethű eredménye...
Forrás: Szintúgy egy Judd Apatow film következik a listánkon, méghozzá a 40 éves szűz és a híres gyantázós jelenet, aminek minden pillanata és sikolya őszinte volt.
Forrás: A 2012-es Tarantino filmben Leonardo DiCaprio tényleg elvágja a kezét, amikor dühösen az asztalra csap, de ahogy azt láthatjuk, ez egy pillanatra sem billenti ki a szerepből!
Forrás: És még egy Tarantino film: a jelenet szerint Diane Krugert a Christoph Waltz által játszott SS tiszt fojtogatja. A rendező azonban úgy gondolta, hogy a pontos ábrázolás érdekében a fojtogatásnak a lehető leghitelesebbnek kell lennie. Így beszélt a színésznővel, aki beleegyezett a dologba, és a végső jelenetben Quentin Tarantino kezeit láthatjuk Diane nyaka köré fonódva! A kivitelezés tehát kicsit szokatlan, de a végeredmény magáért beszél...
Forrás: Stephen King AZ című könyvének 2017-es filmes feldolgozásában a stáb annyira figyelt arra, hogy a gyerekszínészek csak bizonyos jelenetben pillantsák meg először a Bill Skarsgård által alakított a Pennywiset, hogy a forgatáson külön helyszínen helyezték el őket. A vetítőgépes jelenet minden kockája a gyerekszínészek legőszintébb reakciója!
Forrás: Az akkor 7 éves Drew Barrymore sem tudta, mire számítson, hiszen a rendező Steven Spielberg nem sokat mondott neki E.T.-ről. Drew így először élesben, kamerák előtt látta a földönkívülit és sikolya sok mindent elárul!
Forrás: Michael J. Fox is kis híján megfulladt a trilógia harmadik részének forgatásán, mert bár hiába próbálták el rengetegszer az akasztós jelenetet, valamiért túl szorosra sikerült a kötél a felvételkor, így akkor esett le mindenkinek, hogy itt szó sincs játékról, amikor a színész tényleg elájult.
Forrás: A film első áldozata Chrissie Watkins volt, akit Susan Backlinie alakított. A színésznőnek azonban nem árulták el, hogy mikor fogja "megtámadni" a cápa, így tényleg nagyon megijedt, amikor a víz alá rántották.
Forrás: A forgatáson az Aragornt játszó Viggo Mortensen két lábujját is eltörte, amikor az orkok táborában dühében elrúgott egy sisakot, ami bizony nem műanyag kellék volt. A meggyőző kiáltás tehát igazi...
Forrás: Ha már rettegésnél tartunk, akkor nem hagynánk ki a listáról Stanley Kubrick, Ragyogás című filmjét sem. A forgatás már önmagában is eleve érdekes volt, hiszen a rendező végig szidta, alázta és a végtelenségig lefárasztotta a női főszerepet játszó Shelley Duvallt, hogy az még inkább hitelesebb képet adjon a megtört, meggyötört, rettegő asszonyról. Így a film egyik ikonikus jelenete előtt Jack Nicholson körülbelül 60 ajtót tört be, mire a fürdőszoba ajtóhoz ért, ahol a már megrémült színésznő várta, akinek arckifejezése a lehető legőszintébb - állítólag ez a szerep tette végleg tönkre a színésznő életét, aki utána már soha többé nem volt képes, normális életet élni.