Galéria

Klasszikus horrorkarakterek, akiket sose fogunk elfelejteni

Forrás: Jason Voorhees a Péntek 13 című horrorfilm kitalált karaktere, aki 1980-as felbukkanása óta igazi klasszikussá nőtte ki magát. Jellegzetes hokimaszkja és a bozótvágója a mai napig borzongással tölt el minket, ahogy gyilkos ámokfutása is.
Forrás: Az AZ híres bohócán biztosan nem nevetett senki. A Tim Curry által életre keltett Pennywise kétség kívül az egyik legfélelmetesebb klasszikus horrorkarakter. Az emberek félelmeiből táplálkozó gonosz entitás, ugyanis a kedvesnek látszó külső alatt egy vérengző szörny.
Forrás: Az őrült maszkos gyilkost mindenki ismeri. A 90-es évek legmenőbb horrorfilmjeinek egyike lett, amelynek a karaktere pontosan attól lett olyan emlékezetes, hogy semmi különös nem volt benne a jelmezen kívül.
Forrás: Krueger (Rémálom az Elm utcában) a populáris kultúra jól ismert alakjává vált. Igazi klasszikus figura, akinek égett arca, csíkos pulcsija, barna kalapja és pengékkel felszerelt kesztyűje sok fiatal számára volt hátborzongató a 80-as években. Több részt is megélt a karakter története, aki életében gyerekgyilkos volt, majd szörnyű halála után démonokkal kötött szövetséget, hogy szellemként visszatérjen és folytassa, amit elkezdett.
Forrás: A Halloween című filmek gonosz karaktere először 1978-ban mutatta meg magát a horrorimádók legnagyobb örömére. A kitalált gyilkos az elmúlt 40 évben annyira kinőtte magát, hogy egy egész franchise épült fel rá. Legutóbbi része 2019-ben jött ki, de idén is jön egy újabb folytatása Gyilkos Halloween címmel. 

A Halloween sorozatgyilkosának kinézete a mai napig lázban tartja a fanokat, hiszen pontosan az egyszerűsége adja a horrorisztikus varázsát. Saját testvére igazi megszállottja, aki minden egyes részben emberi életeket nem kímélve vadászik Laurie Strodera.
Forrás: A gyilkos baba történetét 1988. november 9-én mutatták be, amelynek nem volt ugyan átütő sikere, mégis kultuszfilm lett belőle. Az első részt további 6 követte, így nem csoda, hogy a karakter sokak számára lett "kedvenc". 
Bár első ránézésre egy cuki figura, a cselekmény folyamatos kibontakozásából gyorsan rájövünk, hogy a mosoly és a kantáros nadrág mögött egy igazi démon van.