Galéria

A legjobb és a legrosszabb ételek, ha narancsbőrös vagy

Forrás: A sáfrány gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz, amik igen hatékonyak a zsírsejtekkel szemben. Javítja a szövetek közötti keringést, simábbá teszi a bőrt. A sültekhez kiválóan passzol a sáfrány, de sült zöldségekhez is remek, emellett teát is készíthetsz belőle!
Forrás: Az étcsokoládé jó tápanyagforrás, tartalmaz magnéziumot és vasat is, illetve kutatások szerint a szív- és érrendszer támogatásában is szerepe van.
Forrás: Remek gyulladáscsökkentő, kiválóan hidratál, tömve van vitaminokkal - ezek mind hasznosak a narancsbőr ellen!
Forrás:

Teljesen rákattantál az avokádóra? Jól teszed: tömve van jó zsírokkal, rostokkal - ez utóbbi segít egyensúlyban tartani a glükózszintet és kipucolni a narancsbőrt okozó toxinokat.


Forrás: A víz elősegíti a test természetes méregtelenítési folyamatait és kiöblíti a méreganyagokat. Ráadásul a test körülbelül 60 százalékban vízből áll, ezért a sejtek számára is elengedhetetlen.
Forrás: Az áfonya és a szeder fokozzák a kollagéntermelést, ösztönözve az új bőrszövet növekedését, ez javítja a bőr textúráját és tónusát. Ráadásul tömve vannak antioxidánsokkal, amik hozzájárulnak a bőr öregedésének lassításához is.
Forrás: A lazac, a makréla, a tonhal és a pisztráng, illetve a zsírosabb halak fogyasztása javítja a bőr általános állapotát, ami az omega-3 zsírsavnak köszönhető.
Forrás: Az olyan sötétzöld levelesek, mint a  kelkáposzta és a spenót nagyon táplálók, tömve magnéziummal és rostokkal, ráadásul ez a kettő például luteint és zeaxantint tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni és hidratálni a bőrsejteket, és csökkenteni a bőrkárosodást.
Forrás: A likopin egy erős antioxidáns, ez adja a görögdinnye színét. A likopin ráadásul javítja a vérkeringést, és ez idővel elősegítheti a cellulit csökkenését is!
Forrás: A konzerv leves levesek, szószok, készételek talán gyorsak és kényelmesek, de általában sokkoló mennyiségű hozzáadott cukrot és sót tartalmaznak, a sok só fogyasztása viszont  vízvisszatartáshoz vezethet, és láthatóbbá teszi a narancsbőrt is.
Forrás: Bánj óvatosan a fehér lisztből készült termékekkel, tésztákkal, péksütikkel - ezek a magas glikémiás indexű élelmiszerek elősegítik a gyulladásokat a testben. Válassz helyettük teljes kiőrlésű ételeket!
Forrás: Alaposan gondold át a feldolgozott ételek, bolti szószok fogyasztását, ha a narancsbőr csökkentése a cél. Ezek is rengeteg rejtett cukrot és olyan összetevőket tartalmaznak, amik felelősek a bőrhibákért.
Forrás: Mindkettő dehidratálja a testet, így ha nem tudsz lemondani róluk, csakis akkor igyál eggyel több kávét vagy pohár bort, ha képes vagy tényleg sok vizet inni a nap folyamán!