Galéria

Tippek, hogy felhasználd a kajamaradékot

Forrás:

Nálad is gyakran megmarad egy-két szelet kenyér, amivel nem tudsz mit kezdeni? Többféleképpen is felhasználhatod. Készíthetsz belőle például croutont a salátádra vagy a krémlevesedbe. Kockázd fel a kenyérszeleteket, fűszerezd rozmaringgal, feketeborssal, fokhagymaporral és sóval. Egy kis olíva olajon pirítsd meg egy serpenyőben vagy dobd be a sütőbe 10-15 percre 200 fokra. De az is szuper ötlet, ha hagyod kiszáradni a szeleteket és aprítóban szilánkos, ropogós kenyérmorzsát készítesz belőle.


Forrás:

A kávézaccot bőrradírként is használhatod, de ha nem szeretnéd magadon alkalmazni, akkor simán bevetheted a növényeiden. Tökéletesen működik rajtuk fertőtlenítőként, távol tartja a betolakodókat és segíti a növekedést és a vízelvezetést. Ügyelj rá, hogy ne használj túl sokat belőle, csak oszlass el egyenletesen egy vékony réteget a növényeid földjein.


Forrás:

Szeretsz friss fűszernövényekkel főzni? Simán tárolhatod a fagyasztóban, és így biztosan nem megy tönkre. Mindössze annyi a dolgod, hogy alaposan megmosd őket, majd szeleteld fel és tedd jégkockatartóba. Öntsd fel vízzel a mélyedéseket és így tedd a fagyasztóba.


Forrás:

Ahelyett, hogy kidobnád a narancshéjat, inkább készíts belőle ízletes és egyszerű dzsemet. Csak öntsd fel vízzel és főzd 25-30 percig a héjakat. Ezután mehet bele egy kis cukor és citromlé. Még néhány perc forralás után adagold fertőtlenített befőttes üvegbe. Szuperül megízesíti a pudingot, a natúr joghurtot és bármilyen desszertet.


Forrás:

A citromhéj természetes légfrissítőként működik, ugyanis hatékonyan gyűjti össze a levegőből a kellemetlen illatokat. A félbe vágott citromot kanalazd ki, csepegtess bele néhány csepp illóolajat és fűszerezd meg olyan fűszerekkel, aminek szereted az illatát.


Forrás:

A kelnek például van egy olyan kemény része, amit sokan levágnak és kidobnak, pedig dinszteléssel simán fogyaszthatóvá lehet tenni. Vágd kis darabokat, locsold meg olíva olajjal, fűszerezd ízlés szerint és pirítsd meg egy serpenyőben.