Galéria

8 csodálatos mesefilm, ami nem Walt Disney nevéhez köthető

Forrás: Az 1997-es rajzfilm a Romanov-ház leszármazottjáról, Anasztázia hercegnőről szólt, akinek legendáját járta körbe a történet. Az utolsó orosz cár lánya egy forradalom miatt menekülni kényszerül, és árvaházba kerül, nyolcéves kora előttről pedig semmire sem emlékszik. Az erős női karaktert követjük nyomon, ahogy fokozatosan ráébred arra, ki is ő valójában.
Forrás: A Dreamworks kézzel rajzolt, 1998-as animációs filmje sem kapott elég reflektorfényt, pedig megérdemelné! Az ősi Egyiptomban egy asszony gyermekéről azt jósolják meg, hogy ő lesz Isten kiválasztottja, azonban a fáraó megparancsolja, hogy minden újszülött gyermeket öljenek meg. Ekkor az asszony a Nílus vízére helyezi a babát egy kosárban, akit a fáraó felesége talál meg, és saját gyermekeként nevel fel. Ez az, ami később mindent megváltoztat...
Forrás: 1994-ben jelent meg ez a rajzfilm, főszerepben Hüvelyk Pannával, aki egy különleges árpaszemből kelt ki, és nem nagyobb egy hüvelykujjnál. Bár anyukája nagyon imádja, ő mégis olyan társaságra vágyik, aki épp akkora, mint ő; ekkor hozza össze az élet egy herceggel, akibe beleszeret. Ám csodálatos énekhangja miatt mások is meg akarják szerezni Hüvelyk Pannát maguknak.
Forrás: Az 1998-as mesében Ruber, a gonosz griffmadár elraboltatja Artúr király varázskardját, ám nem éppen terv szerint alakulnak a dolgok, miután elejti a fegyvert repülés közben, épp a sárkányok földjére. Garrett él itt sólymával, akihez ekkor csatlakozik Kayley lovag, hogy együtt védjék meg Camelotot, és szerezzék vissza a kardot.
Forrás: 1994-ben jelent meg ez a rajzfilm, ami Odette hercegnőről és Derek hercegről szól. A sztori szerint miután Vilmos királynak lánya születik, a szomszéd királyságban élő özvegy királynővel kitervelik, hogy összeházasítják két gyermeküket. Ezért Derek és Odette minden nyarat együtt tölt, a fiú pedig beleszeret a hercegnőbe, miután ő gyönyörű nővé cseperedik. Azonban miután Odette nemet mond a lánykérésre, támadás éri őket, és hattyúvá változtatja egy gonosz boszorkány; kizárólag akkor tud emberré alakulni, ha felkel a Hold...
Forrás: A félig husky, félig farkas Balto nem tud beilleszkedni, és csak néhány barátja van. Egy napon azonban komoly járvány tör ki Alaszkában, ami miatt sorra betegszenek meg a gyermekek, a szélvihar pedig elzárja az utakat. Balto és egy csapat szánhúzó kutya önként vállalkoznak arra, hogy útnak indulnak gyógyszerért.
Forrás: Az 1992-es mesefilm lényegében a természet megóvásáról és annak szeretetéről szól. Crysta, a tündérlány mindig is kíváncsi volt arra, vajon hogy élnek a hegyekben az emberek, noha azt állítják, hogy az emberiség már kihalt, és ők csak mesebeli teremtmények amúgy is. De biztos, hogy mindent jól tudnak?
Forrás: Charlie, a németjuhász kutya megszökik a fegyintézetből, ám rövidesen a mennyország kapujában találja magát. Be is léphetne rajta, de előbb fel kell sorolnia földi jótetteit. Charlie ezért visszatér a földre, ahol egy bűbájos kislány, Annamari segítségével bebizonyítja, hogy a végén minden kutya a mennybe jut!