Galéria

Az elhúzódó COVID 4 leggyakoribb tünete

Forrás: Felmérések szerint a betegek jelentős részénél még 2 hónappal később is gyakori visszatérő a kimerültség. A koronavírusból kigyógyultak azt tapasztalják, hogy időnként rendkívül erős fáradtságérzet uralkodik el rajtuk, alig bírják ellátni a tennivalóikat, és hiába pihennek, később újra jelentkeznek a tünetek.
Forrás: Dobó Ági nemrég Instagramon számolt be arról, hogy elment egy kivizsgálásra, mert az elhúzódó COVID miatt tüdőfájdalmakat, nyomást tapasztalt. Ez, valamint a nehézlégzés is a leggyakoribb tünetek között van, és rengetegen számolnak be róla még hetekkel, sőt, hónapokkal a gyógyulás után is. Sajnos vannak, akiknél maradandó károsodást is okoz a tüdőben a vírus, ezért ha te is tapasztalod ezt, mindenképp kérj kivizsgálást!
Forrás: A gyógyult betegek egy része izom- és egyéb testi fájdalmakról is beszámolt. Vannak, akik kifejezetten a végtagjaikat fájlalják, de másoknál gyakran fejfájás, tüdő-, torok vagy épp idegrendszeri fájdalom lép fel.
Forrás: A COVID egyik tünete volt az úgynevezett agyi köd, de úgy fest, ez nem csak a betegség idején állhat fent. Sokan tapasztalják még hónapokkal később is, hogy nehezen jönnek a gondolatok, van, hogy valamit rögtön elfelejtenek, és emiatt egyébként mentálisan kimerültnek is érzik magukat.