Galéria

6 jel, hogy te vagy a probléma a párkapcsolatban

Forrás:

A házimunkán nem csak a klasszik házkörüli teendőket értsd. Vedd ehhez a körhöz, a programfelelősi státuszt, a szex kezdeményező szerepét és igen a számlák, a családi események, a gyerekek körüli teendők intézésétét is! Ha azt tapasztalod, hogy belecsúsztatok egy olyan helyzetbe, ahol a párod az, aki a nagy –és szinte összes- dolgokban dönt vagy a cselekvőbb fél szerepét viszi, akkor jó, ha tudod ez nem feltétlenül az ő választása volt. Lehetséges, hogy te hagytad el magad? Te engedted át -könnyebbségből- életetek részleteinek menedzselését? Kevésbé érzed egyenrangúnak szerepeiteket a kapcsolatban?  Könnyen meglehet! Egy jó párkapcsolatban a résztvevők egyenrangúak, egyenlők. Így a feladatok elvégzése is legyen közös, hasonló leosztású. Meglátod, ha te is újra felelőse leszel közös életetek egy-egy területének, kiegyensúlyozottabb lesz kapcsolatotok is.


Forrás:

A boldogság érzése, egy párkapcsolatban az egymás iránti szeretetből fakad. Vajon ez 100 %-ig igaz lenne? Nem lehet az, hogy a szeretet viszonzása azért olyan nehéz részedről, mert magadat nem szereted igazán? Ha mindig elégedetlen vagy magaddal, egyik akadályokat állítasz magad elé, ha mindig a jobbat, a többet várod el saját magadtól, akkor folyton elégedetlenségben fogsz élni. Ha békét kötnél saját magaddal, elfogadnád önmagad, akkor könnyebben tudnád más szeretetét is befogadni. Magad, magad, magad, nem véletlenül lett leírva ennyiszer: a megoldás benned van.


Forrás:

A párkapcsolatok létező legmérgezőbb kommunikációs stratégiája a hallgatás. Amikor azt érzékeled, hogy valami nem a ti ’közös megegyezésetek’ alapján történik- például a zokni sokadik alkalommal sem landol a szennyeskosárban mit teszel: hallgatsz vagy szóvá teszed a dolgot? Mert, ha csak magadba zárod a mérgedet és egy szót sem ejtesz róla, akkor jó eséllyel gyűjtesz be egy, majd még egy és így tovább, egyre több sérelmet. A legjobb, ha beszélgetést kezdeményezel a témában, akkor amikor a hirtelen keletkező haragod már elült. A néma, sértett állapot többségében semmit nem üzen párodnak.


Forrás:

Valószínűleg már sok történet van mögöttetek, akár csalódás, bizalomvesztés is, hogyha hamarabb kezdesz bele egy negatív végkifejlet feltételezésébe. Nehéz túllépni a rossz tapasztalatokon, ám ha nem adsz esélyt párodnak a változásra, ha nem adod meg neki a bizalmat, akkor két dolgot érsz csak el. 1. Gondolatban sem engeded magad közel a partneredhez. 2. A bizalom hiánya miatt ő fog eltávolodni tőled.


Forrás:

Meg szeretnéd tartani a kapcsolatodat? Akkor nőj föl végre a felelősségvállaláshoz is. Nem lehet ujjal mutogatni a másikra, pláne nem akkor, amikor ordít az igazság, vagyis az, hogy te vagy a ludas egy adott helyzetben. Ne keress felelősöket, mert ha te rontottál el valamit, akkor vállald a következményeket, törekedj az őszinteségre és a megoldáskeresésre, de a minimum, hogy elismered tévedésed.


Forrás:

A vita, egy szükséges rossz. Igaz nem a legjobb módja, hogy a problémát feldolgozzátok, de legalább felszínre kerül mindkettőtök álláspontja. Ha felszínre kerül! Ne terelj, ne söpörd a szőnyeg alá a dolgokat, ne kerüld ki a lényeget. Ha soha nem állsz bele a dolgok megbeszélésébe, akkor nem is adod meg az esélyt arra, hogy megoldást keressetek a problémátokra.