Galéria

Leggyakoribb hazugságok a közösségi oldalakon

Forrás: Nagyon sokan hazudnak arról, hogy mit sikerült elérniük a karrierjükben. Például hajlamosak az emberek egy kicsit hozzátenni vagy elvenni a történetből, esetleg túlzásokba esni, csakhogy még sikeresebbnek tűnjenek. De az sem ritka, hogy bár valaki azt mutatja kifelé, hogy mennyire boldog a menő állásában, arról már nem beszél, hogy ez mennyire leköti az idejét, vagy mennyi áldozatot hoz érte.
Forrás: Szuper kirándulás az Eiffel-toronynál, tengerparti üdülés Spanyolországban; ezek mind hatalmas élményt nyújtanak, ezért nem csoda, hogy szívesen megosztasz egy-egy fotót a neten. Azonban a legtöbb nyaralós fotó sok esetben csak egy apró szeletét mutatja meg az utazásnak. Arról senki sem beszél, hogy mennyire fárasztó az út, vagy hogy milyen rossz volt a kedved, mert elkeveredett a csomagod. Ezért nem szabad rosszul érezned magad, ha mások szuper nyaralós fotóit nézed, mert hidd el, azok sosem olyan tökéletesek, mint a képek alapján látszik.
Forrás: Az anyagi helyzetünkről is szeretünk hazudni a statisztikák szerint. Hiába küzdünk pénzügyi gondokkal, akkor is szívesen posztolunk a menő új táskánkról, vagy a különleges vacsoráról, amit egy étteremben ettünk. Emiatt úgy tűnhet, hogy igazán jól állunk anyagilag, de csak mert ezt a látszatot akarjuk kelteni.
Forrás: Van, hogy szuper motiváció lesz abból, hogy kiposztoljuk online az edzésünket, vagy hogy mennyit futottunk, de az is gyakori, hogy valaki inkább csak a fotó kedvéért megy le a terembe. Hiszen azt már nem látjuk, hogy pontosan mit is csinál, mennyit sportol - de a posztjai alapján úgy tűnhet, hogy nagyon fitt életet él, még ha ez nincs is így a valóságban.
Forrás: Az emberek hajlamosak az anyaságot is sokkal szebb köntösben feltüntetni, mint amilyen a valóság. Ilyen az, amikor valaki csak arról posztol, hogy milyen tökéletesek a gyerekei, és azt teljesen kihagyja, hogy milyen negatívumokkal találkozik a hétköznapok során, ezáltal hamis képet teremtve. Szerencsére azért ellenpéldák is vannak: ott van Ashley Graham, a plus size modell, akinek nemrég született meg kisfia, és őszintén posztol mindarról, amin a teste épp keresztül megy.
Forrás: Ha végignézed az ismerőseid Facebookos profilját, azt láthatod, hogy mindenkinek az élete olyan, mintha egy romantikus film forgatókönyve kelt volna életre. A párkapcsolatuk hibátlan, és ezt nem félnek megmutatni. De ne dőlj be az álcának! Statisztikák szerint azok, akik gyakran posztolnak közös fotókat, és mindig tökéletesnek mutatják a kapcsolatukat, a valóságban komoly problémákkal küzdenek, és csak a külvilág visszacsatolása miatt osztanak meg sok fényképet.