Galéria

5 fűszer és gyógynövény, ami vírusölő hatásokkal rendelkezik

Forrás: Az oregánót mind ismerjük, számos étel alapanyagaként felhasználjuk. Azt viszont tudtad, hogy a benne lévő karvakrolnak köszönhetően még vírusölő is? Korábban egy kutatás során tesztelték, hogy vajon az oregánó olaj és a karvakrol képesek-e csökkenteni a norovírus hatásait, ami egy gyorsan fertőző, akut gyomor-bélrendszeri megbetegedést okoz. Az eredmények nagyon kecsegtetőek voltak, ugyanis mindkettő gyengítette a vírust!
Forrás: A borsmenta az egyik legnépszerűbb növény, teaként pedig előszeretettel fogyasztják sokan, de tinkturaként és esszenciális olajként is felkapott, hiszen természetes módon képes segíteni a vírusfertőzéseken. A leveleiben lévő mentol és rozmarinsav gyulladáscsökkentő és vírusölő hatásokkal bír, úgyhogy mostantól ideje, hogy a te életviteledben is helyet kapjon!
Forrás: Kutatások szerint az édeskömény kivonat erős vírusölő hatással bír, elsősorban a herpeszekért felelős vírusok, valamint a parainfluenza 3-mal szemben. A felmérések azt is bizonyították, hogy az édeskömény képes erősíteni az immunrendszert, és csökkenti a belső gyulladásokat, ami így közvetetten veszi fel a harcot a vírusokkal.
Forrás: Többféle bazsalikom is létezik, de szakértői eredmények alapján úgy tűnik, mindkettő szuper vírusölő hatással bír. Az édeslevelű bazsalikomban lévő összetevők (apigenin és urzolsav) csökkentik a herpeszvírusok hatásait, míg a szent bazsalikom erősíti az immunrendszert, és segíti leküzdeni a vírusos megbetegedéseket.
Forrás: Ennek a növénynek a levele, a virága és a gyökere is csodás hatásokkal bír, ráadásul nagyon régóta a természetes gyógyászat egyik közkedvelt választása. A benne lévő összetevőknek köszönhetően nem csak a herpeszvírus, de még az influenza leküzdését is segíti a testednek! Az Echinacea az egyike azoknak, amelyeket ki is próbáltam még néhány évvel ezelőtt a téli időszakban, és meglepve tapasztaltam, hogy bár minden télen ágynak esek legalább egyszer, akkor egyáltalán nem került erre sor!