Galéria

7 híres ember, akik megjárták az elmegyógyintézetet

Forrás: Az Aerosmith énekese még a 80-as években kényszerült pszichiátriai intézetbe, ahol beteges alkoholfüggőségét igyekeztek kikezelni, amely az egész életére és a zenéjére is hatással volt.
Forrás: Talán Britney esetére emlékszik mindenki a legjobban. Az énekesnőt évekig zaklatta a sajtó. Még a boltba sem tudott leugrani anélkül, hogy ne videózzák és ne úgy kezeljék, mint egy állatot. A házasságának megromlása és a mérhetetlen magány miatt 2007-ben leborotválta a haját és elmegyógyintézetbe került egy időre.
Forrás: Az énekesnő még 2011-ben omlott össze és került pszichiátriai intézetbe. 3 hónapig kezelték, ahol bipoláris személyiségzavart és bulémiát diagnosztizáltak nála. Azóta többször került mélypontra, de egy ideje már sokkal jobb állapotban van
Forrás: A rapper 2016-ben omlott össze, bár akkor már egy ideje lehetett látni, hogy nincs minden rendben nála. Többször kapott nyilvánosan sírógörcsöt és pánikbetegség is kialakult nála. Ennek hatására a feleségével is tönkrement a házassága.
Forrás: Mariah Carey 2001-es nyilvános összeomlására szinte mindenki emlékszik. Az énekesnő akkor vált el Tony Mottolától, ami annyira megviselte, hogy kettes típusú bipoláris zavar alakult ki nála. A kettes típusú bipoláris zavar esetén mély depresszióba zuhan az illető, míg máskor mániás epizódokat produkál. A sztár emiatt pszichiátrián is volt.
Forrás: 2007 nemcsak Britneynek, hanem Owen Wilsonnak sem volt túl jó, ugyanis olyan mély magánéleti válságba került, ami miatt megpróbálta megölni magát. Az eset után egy időre elmegyógyintézetbe került. Azóta szerencsére rendbe jött.
Forrás: A színésznő 2011-ben jelentette be, hogy önkéntesen vonul be egy pszichiátriai intézetbe, hogy kezeltesse bipoláris személyiségzavarát. Állítása szerint az évek alatt felgyülemlett stressz és a férje torokrákja óriási nyomást helyezett rá, amihez szakember segítségét kellett kérnie, hogy fel tudja dolgozni.