Galéria

A legjobb kaja-hackek a tiktokról

Forrás:

Citromfacsaróval vagy kézzel préseled ki a citrom levét? Mindkettőnél van jobb megoldás: fogj egy citromot, a kezeddel görgesd meg a pulton úgy, hogy közben kicsit ránehezedsz (így összetöröd a rostjait), majd szúrj egy fogpiszkálót a citrom aljába, kicsit tágítsd ki a lyukat, és nyomd ki belőle a citromlevet. Ebben a módszerben egyrészt szuper, hogy nem lesz a kezed tiszta ragacs, másrészt, hogy csak annyi levet nyomsz ki, amennyire éppen szükséged van, harmadrészt pedig, ha később szeretnéd felhasználni a maradékot, a citrom nem fog kiszáradni a hűtőszekrényben.


Forrás:

Nem szeretnéd jégkockával hűteni (és egyben hígítani) a borodat, vagy más italodat? Akkor készülj fel előre. Fogj pár szőlőszemet, tedd be a mélyhűtőbe, majd ha lehűltek, mehetnek is az italodba.


Forrás:

Ha sem levágni, sem pedig letépni nem szereted az eper zöldjét, fogj egy szívószálat (persze, ha egy mód van rá, a környezetbarát verziókból válassz), majd szúrd keresztül az epren alulról felfelé haladva.


Forrás:

Akit eddig valaha láttam leszűrni a frissen főtt tésztát, mindenki a következőképpen tette: betette a szűrőt a mosogatóba, majd beleöntötte a lábas tartalmát, végül visszaöntötte a tésztát a lábosba. Az alábbi TikTok bejegyzésben viszont a lábosba már eleve fordítva teszik bele a szűrőt, és így öntik le róla a vizet. Mennyivel egyszerűbb és biztonságosabb megoldás! Arról nem is beszélve, hogy így megspórolsz egy lépést, mivel a tészta a lábosban marad, azonnal mehet is rá a mártás.


Forrás:

Ha nem szeretnéd, hogy tiszta maszat legyél, vagy zavar, hogy túl sok cukormáz van a süti tetején, míg a tészta kissé száraz, fogd meg süti alját, tépd le, és fordítsd rá a tetejére. Vagyis edd úgy, mint egy szendvicset!


Forrás:

Ritkán jutunk olyan érett mangóhoz, aminek le lehet húzni a héját, így többnyire hámozóval szoktunk nekilátni a feladatnak. De úgy tűnik, van jobb megoldás: vágj le egy szelet mangót, fogj egy poharat, illeszd be annak falát a héj és a gyümölcs közé, majd a kezed segítségével húzd át a poháron, ahogy az alábbi videóban láthatod.