Galéria

6 film,amit érdemes megnéznetek az egész családdal

Forrás: A 12 éves Artemis Fowl valóságos zseni, nem is csoda, hiszen rendkívül tehetséges bűnözők leszármazottja. Amikor apja rejtélyes körülmények közt eltűnik, hűséges védelmezője társaságában a nyomába ered. Útja során felfedez egy ősi, földalatti civilizációt, amit tündérek népesítenek be. Miközben megpróbálja kideríteni, hogy ezeknek a lényeknek lehet-e köze apja eltűnéséhez, háborúba keveredik velük. Eoin Colfer fantasyregényéből Kenneth Branagh, a Thor és a Hamupipőke rendezője készített idén filmet.

Forrás:

Robert Downey Jr. új oldaláról közelíti meg a legendás Doolittle-t, az orvost, aki értett az állatok nyelvén. Mikor a felesége meghal, Doolittle elrejtőzik a világ elől, ám mikor a királynő súlyosan megbetegszik, a doktornak nyakába kell vennie a világot, hogy megtalálja ritka betegségének ellenszerét. A nagy kalandra egy egész állatsereglet kíséri el: többek között egy bátortalan gorilla, egy túlbuzgó, de kelekótya kacsa, egy cinikus strucc, egy jókedvű jegesmedve és egy folyamatosan karattyoló papagáj. Nekik pedig olyan sztárok kölcsönzik a hangjukat, mint például Rami Malek, John Cena, és Emma Thompson. A 2020-as filmváltozatban Robert Downey Jr. remekel.


Forrás: Újabb remekművel rukkolt elő idén a Pixar Stúdió, szokásukhoz híven ismét egy gyerekek számára is emészthető, mélyebb értelmű családi filmmel. A történet egy olyan világról szól, amit egykor varázslat itatott át, mára azonban ez megkopott. A főhős két fiatal elf fiúról, Ianről és Barley-ról szól, akikre az édesapjuk egy varázsbotot és egy varázsigét hagy, amivel 24 órára vissza lehet hozni az élők közé. Az első próba balul sül el, az apukájukat csak deréktól lefelé sikerül életre kelteniük. A két kamasznak kevesebb mint 24 órája van arra, hogy ráleljen a varázslatra.

Forrás:

2020 egyik legnagyobb visszhangot kiváltott filmje a Mulan élőszereplős változata. Az eredeti Disney-klasszikushoz képest ebben a változatban nincsenek dalbetétek és például Mushu, a kis sárkány alakja is hiányzik. Kína legendás harcosának történetét ezúttal Niki Caro elismert rendező vitte vászonra, újszerű megközelítésben bemutatva Kína legendás harcosának történetét. A félelmet nem ismerő fiatal lány, Mulan mindent kockára téve férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson az országot fenyegető északi betörők ellen. Így veszi át gyengélkedő apja, a megbecsült harcos helyét a hadseregben, s lesz a legnagyobbak egyike.


Forrás:

A regény idei adaptációja olyan neveket jegyez, mint Colin Firth, és Julie Walters. S hogy emellett még mi emeli a filmet „muszáj látni” kategóriába? A The New York Times szerint az, hogy egy olyan kaotikus év után, mint amilyen 2020 volt, a tökéletes elmenekülés élményét adja a nézőnek, egy fantasztikus csodavilágba. Oda, ahol viszont minden kiszámítható, ellentétben az idei évünkkel. Mindannyiunkra rá fér most egy ilyen csodavilág, egy falakkal körülvett, a figyelő szemek elől rejtőző, titokzatos hely.


Forrás:

A Jack London klasszikus regényéből készült filmet Chris Sanders, az Így neveld a sárkányodat rendezője jegyzi, Harrison Ford főszereplésével. A vadon hívó szava élő felvételeket ötvöz animációval, így kelti életre Buck, a kutyus történetét. Az eb élete egy csapásra felfordul, miután váratlanul elszakad kényelmes, kaliforniai otthonától és az alaszkai vadonban találja magát, a nagy aranyláz idején, ahol szánhúzó kutyaként kell dolgoznia. Élete újabb fordulatot vesz, amikor találkozik John Thorntonnal, a magányos kalandorral.