Galéria

11 orgazmus típus, amit mindenkinek ismernie kéne

Forrás:

A klitorisz vagyis csikló orgazmus elég ismert és gyakori. El lehet érni közvetlen a csikló érintésével és ingerlésével, vagy közvetetten, amikor a szeméremajkakat, illetve a klitoriszt burkoló részeket izgatjuk.


Forrás: A szakemberek szerint a hüvelyi orgazmus eléréséhez az ún. G-pontot kell megtalálni, amely egy létező, hullámos textúrájú szivacsszerű rész a vaginában. Ha valaki ezt szeretné megtalálni, a javaslat szerint mindenképpen pisiljen az aktus előtt, mert a telt hólyag kedvezőtlenül hat az orgazmuskészségre.
Forrás:

Talán ismerjük, csak nem gondoltunk még rá. Ilyen állapotot akkor érhetünk el, ha a G-pontot stimuláljuk és a mellbimbókat egyszerre, vagy ha a jól megtanult csikló ingerlést kombináljuk a vaginális kényeztetéssel. Két legyet egy csapásra? Azért ez nem könnyű kihívás.


Forrás:

Most talán páran felszisszennek, de bizony tele van a hátsó bejárat területe érző idegvégződésekkel, így kellő gyakorlás és ellazulás után felejthetetlen élményt tud nyújtani. Erőltetni nem szabad, de aki nyitott a szexualitásban, az egészen új érzést fedezhet fel. Ugyanezen okból heteró férfiaknál is gyakori, hogy szeretik, ha párjuk ujjukkal izgatja őket, pláne, hogy náluk az ingerlékeny prosztata a végbél közelében található.


Forrás:

A cervikális pont a méhnyakat jelenti, amely szintén el van látva receptorokkal, így a megfelel ingerlésre kellemesen reagál. A szakértők szerint itt nem mindegy, hogy mekkora a partner pénisze (vagy a segédeszközünk), illetve az a jó, ha nagyon be vagyunk indulva.


Forrás:

A nők 29%-a képes a mellbimbó orgazmusra. Legalábbis egy tanulmány szerint, mely arra világít rá, hogy a bimbó, mint erogén zóna, izgatás hatására képes orgazmust okozni.


Forrás:

Coregasm – ezzel érdemes ismerkedni. Lehet, hogy már te is tapasztaltad, edzés hatására jön létre. Farizom, belső combizom edzésekor a terület vérbővé és nagyon érzékennyé válik, így az ott kialakult izomláz képes akár duplájára növelni az orgazmusélményt.


Forrás:

A kutatások azt mutatják, hogy a bőrorgazmusokat leggyakrabban a zene váltja ki - de érzelmileg felkavaró filmjelenetek, műalkotások vagy akár más emberek is kiválthatják. Ismert tünetei a borzongás, libabőr.


Forrás:

A légzés orgazmus egyfajta tantrikus állapot, a légzéstechnika megtanulásával lehet elsajátítani, és állítólag a fülek ingerlése is elősegítheti.


Forrás:

Különleges dolog a fantázia orgazmus. Itt ugyanis a kezek nem érintik a testet, hanem az előbb említett tantrikus légzés, valamint az erős szexuális fantázia fogja önmagában kiváltani az élményt. Ha csak egy szabad fél óránk van, nem biztos, hogy ebbe érdemes belekezdeni.


Forrás:

Alvási orgazmus. Végül egy olyan mód, amit férfiak és nők is képesek átélni, de szabályozni nem. Hívják nedves álmoknak is, és lehet, hogy már neked is volt benne részed.