Galéria

5 figyelmeztető jel, hogy valaki féltékeny rád

Forrás:

Például:
- Megvettem az első autóm.
- Nagyon szép, de ez ilyen kicsi?

Gyakran megesik, ha valaki féltékeny rád, hogy dicsértbe rejti az apró szurkálódásokat, és mindig ott van a kedvesnek tűnő mondatai mellett egy passzív-agresszív "de". Mondjuk, ha új munkát kaptál: „Ez szuper! Gratulálok! de milyen szokatlan, hogy ilyen tapasztalatlan embereket is felvesznek már”.


Forrás: Például:
- Emlékszel, amikor kirúgtak? 

Mindenkinek vannak cikis pillanatok a múltjában, és követ el hibákat, de az igazi barátok nem hozzák fel ezeket. Ezzel szemben, ha valaki irigy rád, előszeretettel emlegeti fel a botlásaidat, leginkább mások előtt, hogy jól beégessen. Hiszen, az ő öröme, a te kudarcod.


Forrás:

Például:
- Menjünk el valahova!
- Bocsi, nem tudok. Túl elfoglalt vagyok.

Ha valaki féltékeny, akkor taszítja őt mások sikere. Emiatt van, hogy egy féltékeny barát gyakran „elfoglalt”, vagy más kifogásokat talál ki, hogy miért nem találkozhat veled. Ennek ellenére másokkal szívesen töltik az idejét, csak te érezheted úgy, hogy tiltólistára kerültél.


Forrás:

Például:
- Megkaptam álmaim állását!
- Csak szerencséd volt. 

Gyakran hagyja el a száját, hogy „Milyen szerencséd volt!”. Ami érthető, például akkor, ha épp nyertél egy kör társast, de olyan sikereknél, amikért keményen megdolgoztál, csak az tesz ilyen kijelentést, aki nem örül neked szívből. Ha egy barátod rendszeresen ilyen mondatokkal reagál arra, ha az életed pozitív fordulatot vesz, az nem jó jel.


Forrás:

Például: 
- Azt hiszem, hamarosan megkéri a kezem.
- Ugyan, ne éld bele magad.

Az irigy emberek azzal próbálják jobban érezni magukat, ha téged visszahúznak, és elbizonytalaníthatnak a terveidben. Ha jó hírekkel szolgálsz, biztos találnak valamit, amibe beleköthetnek, vagy gyorsan keresnek valamit, amiben jobbak nálad, és erre nem felejtenek el emlékeztetni.