Galéria

Koleszterinszintcsökkentő ételek

Forrás:

A tészta antioxidánsai segítenek a gyulladás és az inzulin szabályozásában, ami segít csökkenteni a káros LDL-koleszterin és trigliceridszinteket.

Amikor a Harvard Egyetem kutatói több mint 27 ezer ember étrendjét vizsgálták 8 év alatt, felfedezték, hogy azok, akik naponta ettek tésztát, átlagban 2,5 kg-mal kevesebbet nyomtak azoknál, akik nem.


Forrás:

A Journal of Nutrition-ban végzett tanulmány megállapította, hogy a tojásfogyasztás növeli a jó (HDL) koleszterinszintet, de nincs hatással a rossz (LDL) koleszterintre, így a tojások valóban segítenek az artériákban. Egy másik tanulmányban túlsúlyos résztvevők minden reggel 340 kalóriatartalmú reggelit fogyasztottak 8 héten keresztül, de míg az egyik fele a túlsúlyosoknak két tojást kapott hozzá, addig a másik fele bagelt. Azok, akik tojást (beleértve a tojássárgáját is) ették, magasabb energiaszintet értek el, és 65 százalékkal több súlyt vesztettek, mint azok, akik bagelt étkeztek.


Forrás:

A tökéletes szív-egészséges étrend egyensúlyban van az omega-3 és az omega-6 zsírsavak arányával. Míg a hagyományosan tenyésztett marhahús az omega-3 és az omega-6 összevetésénél körülbelül 1:20 arányban van, a fűben táplált marha húsa több, mint 1: 3, ami leginkább a haléhoz hasonlít.

A fűvel táplált marhák húsa kétszer annyi E-vitamint tartalmaz, és a hagyományos marhahúséhoz képest csak 15% zsírt tartalmaz.


Forrás:

A kutatások azt mutatják, hogy az étcsokoládé jelentős egészségügyi előnyökkel jár: javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a magas vérnyomást, az LDL (rossz) koleszterint és a vérrögképződés kockázatát, valamint növelheti az agy véráramlását.


Forrás:

Amikor a Purdue Egyetem kutatói 23 hétig napi 2 unciányi mandulát fogyasztottak, azt találták, hogy nemcsak nem szedtek fel semmilyen súlyt, hanem csökkentették más egészségtelen élelmiszerekből származó kalóriabevitelüket, miközben javították a kardiovaszkuláris kockázati tényezőket, például a lipid anyagcserét és koleszterinszintet.


Forrás:

A szardellás pizza varázsa a hal és a fokhagyma kombinációjából származik. A halak ásványi anyagokat, például cinket, rezet, vasat, jódot tartalmaz, amelyek elősegítik a koleszterinszint-csökkentő halolajok hatékonyságát.

A fokhagyma hozzáadása a keverékhez csökkenti a teljes koleszterinszintet. Jobban is, mintha magában ennénk.