Galéria

Híres nők, akik erős női karaktereikkel írták be magukat a történelembe

Forrás:

Marilyn Monroe a magánéletében és szerepeiben is meghaladta korának szellemét, a máig tisztázatlan viszonyai azt sejtetik, sok befolyásos férfit az ujja köré csavart és irányított. Nagyszerű alakítást nyújtott egy erős női karakterként a Gentlemen Prefer Blondes-ban, amiben elhíresült mondata is megtalálható: A gyémántok a lányok legjobb barátai. 


Forrás:

Viola Davis is egyre több szerepben tarol, és mindig nagyon tiszteletreméltó nőket formál meg, akik akár a világot is képesek meghódítani. Híres szerepe a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot című szériában az ügyvédnő, de a 2018-as Özvegyek című filmben is meghatározó alakítást nyújt, nem beszélve a Netflixen futó Ma Rainey's Black Bottom-ban.


Forrás:

A vádlottak című filmben Jodie Foster az alakításáért Oscar-díjat is kapott. A színésznő szintén azok táborát erősíti, akik mindig meghatározó munkát tesznek le az asztalra, és mindig valamilyen nagyon egyedi női karakter bőrébe bújik. Emlékezzünk csak a Kapcsolat vagy a Bárányok hallgatnak című film is.


Forrás:

Ha erős nőkről van szó, akkor sokaknak eszébe jut Sigourney Weaver, aki az Alien filmektől kezdve, az Avataron át a Szellemirtókig mindenben tökéletes. Hiszen, aki látta ezeket az alkotás, ám az egyik legemlékezetesebb és legszívbemarkolóbb alakítása az Imák Bobby-ért, melyben egy gyászoló anyát testesít meg.


Forrás:

A zseniális Meryl Streep szintén dobogós. Van, aki a Mamma Mia-ért imádja, melyben az erős, független, kacér, egyedülálló anyát és hoteltulajdonost formál meg, de ne feledkezzünk meg történelmi szerepéről sem Az ördög Pradat visel című alkotásához, amelyben egy vérbeli főszerkesztőt kelt életre.


Forrás:

Végezetül még egy létező személyről mintázott film álljon itt, a Frida. Ebben Salma Hayek mutatja be elképesztő hitelességgel a minden porcikájában különleges Frida Kahlo életét.