Galéria

10 csodálatos hely a világon, ami úgy néz ki, mint egy valódi álom

Forrás: A Salar de Uyuni a világ egyik legcsodásabb helye! Bolíviában helyezkedik el ez a felszíni sómező, amit bizonyos időszakokban néhány centi víz borít, így olyan, mintha a világ szélén sétálgatnál!
Forrás:

Nem álom: a képen az Atlanti-óceáni utat láthatod, ami Norvégiában található, és több, mint 8 km hosszú! Ez a híd köti össze a környék szigeteit, nem mellesleg mesés kilátással.


Forrás:

Bolíviának több mesés látványossága is van! Ilyen például a Vörös-tó, aminek jellegzetessége, hogy az alga vörösre festi.


Forrás: A Springbrook Nemzeti Parkban található ez a különleges barlang, ami úgy néz ki, mintha egy Disney-meséből fotózták volna ki. Pedig valójában ez nem a képzelet szüleménye, csak pusztán természet: az itt élő férgek világítanak!
Forrás:

Mauritius egy kisebb sziget Madagaszkár közelében, ahová az emberek előszeretettel járnak megcsodálni a víz alatti vízesést. Egyébként ez egy kicsit tényleg csak illúzió, mert nem valódi vízesés van az óceánban, hanem a kőzeteknél változó a víz színe, ami ezt az érzetet kelti. Akárhogy is, mesebeli!


Forrás:

Rakotzbrücke, azaz az Ördög hídja Németországban helyezkedik el, egy csodaszép parkban. Maga a híd nem túl nagy, de különleges formájának (és az alatta lévő tónak) köszönhetően nagyon népszerű látványosság.


Forrás:

A Namib-Naukluft Nemzeti Park csodálatos látványosság, nem csak amiatt, hogy egyébként a Dél-Atlanti-óceán mellett terül el, hanem mert különleges fák találhatók benne.


Forrás:

Törökország méltán híres Kappadókiáról: sziklái és futa kéményei már önmagukban gyönyörűek, de a rengeteg hőlégballon, ami itt napi szinten felszáll, lélegzetelállító látványt biztosít.


Forrás:

Feröer legnagyobb tava Sørvágsvatn, ami azért is olyan különleges látvány, mert az óceán felett terül el!


Forrás:

A Yosemite Nemzeti Park egyik legnépszerűbb nevezetessége a "tűzvízesés", amikor úgy néz ki, mintha lángok zuhannának a mélybe a hegytetőről. Persze ez igazából csak illúzió, hiszen a napsugarak világítják meg tökéletes szögből a vízesést.