Galéria

A gyűrűk! A dresszkód! A vendégek! Íme, a 12 legfontosabb infó a szombati Pippa Middleton-esküvőről

Forrás:

A leánykérés

James Matthews 2016 júliusában tette fel a nagy kérdést Pippának, méghozzá féltérdre ereszkedve. A jegygyűrű nyolcszögletű, Asscher-módra csiszolt gyémánt, ami 260 ezer dollárba (72 millió forintba!) került.

 
Forrás:

A templom

A Berkshire megyei Englefield település Szent Márk temploma lesz a helyszín, ahová a Middleton család is jár. Így néz ki a templom belülről... (lapozz)
Forrás: Itt mondja ki az igent Pippa és James. ❤️
Forrás:

A főszervező

Az örömanya, Carole Middleton vállalta magára a nemes feladatot, akinek köztudottan partiszervező cége van.


Forrás:

A ruha

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amelyet egy éve rengeteg találgatás övez. Hivatalosan még nem erősítették meg, de állítólag Giles Deacon készítette Pippa ruháját (2017 februárjában látták, ahogyan elhagyja a menyasszony otthonát ruhavédő zsákkal a kezében).

 
Forrás:

A lánybúcsú

Egy kora tavaszi franciaországi síelés formájában búcsúztatták el Pippa lányságát, ahol Katalin hercegné is megjelent. (A kép nem ott készült.)

 
Forrás:

A bicepsz

Pippa Middleton állítólag szigorú fitneszrezsimnek vetette alá magát az elmúlt hónapokban, s többek közt „menyasszonyi tagságot” vásárolt egy londoni luxus fitneszklubban. Ennél már csak a diétája spártaibb; itt olvashatsz róla bővebben.
Forrás:

A vendégek

Körülbelül 150 vendég fér el a családias templomban; a fogadáson feltételezhetően többen lesznek. Katalin, Vilmos és Harry is a meghívottak között van, György herceg és Sarolta hercegnő pedig komoly szerepet is kapnak a szertartáson: Sarolta lesz a virágszóró lány, György pedig az esküvői apród a híresztelések szerint.

Na de ott lesz-e Meghan Markle, Harry herceg barátnője? (lapozz…)

 
Forrás:

Meghan Markle különböző források szerint hivatalos Pippa és James esküvői szertartására is, nem csak a fogadásra, jóllehet Pippa korábban szigorú 'no ring, no bring' policyt hirdetett, azaz a meghívottak közül csak az hozhatja magával a templomba a párját, akivel már legalábbis el van jegyezve. Ettől valamiért Meghan esetében eltekintettek, olyannyira, hogy egy forrás azt nyilatkozta az E! bulvárlapnak: a színésznő megvárta, hogy kiderüljön, milyen ruhát választ magának Kate és csak ezután, ehhez alkalmazkodva döntött a saját outfitjéről.

Úgy tűnik, Meghan nem az egyetlen kivétel a policy alól… (lapozz)

 
Forrás:

James Middleton, Kate és Pippa öccse is elhozhatja a barátnőjét, Donna Airt, viszont a vőlegény családja már nem ilyen szerencsés, mert…

 
Forrás:

...Spencer Matthews, a vőlegény veszedelmesen jóképű öccse nem hozhatja el a barátnőjét, Vogue Williams ír modellt, mert az ő ujján sincs még jegygyűrű. 'Csak' a fogadásra jöhetett volna el Vogue, de még idejében bejelentette pr-osa útján, hogy már az esküvői időpont kihirdetésekor tudta, máshová van elígérkezve, és a legjobbakat kívánja a jegyespárnak. Itt olvashattok még a témában...

 
Forrás:

A vőfély és a koszorúslány(ok)

A vőfély természetesen Spencer Matthews lesz. A menyasszony koszorúslányairól nem sokat tudni; úgy tűnik, Kate Middleton nem vállalta a megtisztelő felkérést (részletek itt).

 
Forrás:

A dresszkód

Azoknak a vendégeknek, akik a szertartáson is részt vesznek, kétféle outfitet kell magukkal hozniuk: egyet a templomba, egyet, egy szmokingot illetve kisestélyit pedig a fogadásra.

 
Forrás:

A fogadás

Ez Middletonéknál lesz, ahol a szülők ma is laknak; megtehetik, hiszen 18 hektáros kertjük van. Erre az alkalomra épül egy üvegház, amely 300 vendég befogadására alkalmas.

 
Forrás:

A költségek

Különböző esküvői szakoldalak becslése szerint az esküvő 15-ször többe fog kerülni az átlagosnál: az összköltség 247 ezer font körül várható (csaknem 89 millió forint).

Ebből a ruhát 10 ezer fontra (3,6 millió forint), az esküvői tortákat 2600 fontra (körülbelül egymillió forint) becsülik.

 
Forrás:

A nászút

A Los Angeles Times szerint az ifjú pár Kenyába készül nászútra. Érdekesség, hogy II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg is itt voltak nászúton; itt tudták meg, hogy Erzsébet édesapja meghalt és technikailag itt lett belőle királynő. A képen a The Crown című, az e témában forgatott film egyik Kenyában játszódó jelenete látható.