Galéria

Bartenderkedés a konyhában: 5 pofonegyszerű, de különleges koktél, személyre szabva

Forrás:

Minden társaságnak megvan a maga hipsztere, akinek sosem jó az, ami basic. Nincs is ezzel gond, ha tudunk valami különlegeset villantani neki, mint például egy Glamor Engine-t.

Tegyél egy shakerbe fél deci Glenmorangie whiskyt, fontos, hogy whisky és nem whiskey alapú a koktél, azaz scotch kerüljön a pohárba, semmiképp se bourbont. Adj hozzá másfél cent grenadine szirupot, másfél cent narancs keserűt (ez a két összetevő egy otthoni kicsi bár alapkelléke, rengeteg koktélban használják), és ha van otthon, akkor egy cent baracklikőrt is, majd öntsd fel gyömbérsörrel. Keverd össze, majd mehet egy jégkockákkal megpakolt long drinkes pohárba.

Törj össze egy fél filternyi feketetea füvet, és szórd bele az italba, majd keverd fel, és szervírozd. Metál szívószállal a legmenőbb, ettől lesz steampunk hangulata.

 


Forrás: Annak, aki imádja élvezni az életet, általában nagy kedvence a kókusz. A sima pina colada helyett van egy sokkal jobb ötletünk, amitől vendéged a trópusokon érezheti magát egyből.

Egy shakert készíts elő, majd önts bele fél deci gint (ízvilágban a Hendricks passzol leginkább), önts hozzá 1 deci kókuszvizet. Mehet bele egy shot kávé (lehetőleg hidegen). Rázd össze alaposan jéggel, öntsd el pohárba, és reszelj rá egy kevés szerecsendiót.

 


Forrás: A Russian Barista nevű koktélt az is szeretni fogja, aki a magyaros ízvilágot kedveli, az is, aki kávéfüggő, de a vodka rajongóinak is kedvez.

Ha van egy retró, üveg kávéspoharad, ez a mix abban mutat a legjobban, de szervírozhatod sima whiskys pohárban is.

Tegyél egy shakerbe sok jeget, majd önts rá 3 cent Unicum Baristát, 2 cent vodkát, 10 mililiter cukorszirupot, illetve 100 ml tejet vagy alternatív tejet. Rázd össze alaposan, és öntsd ki jég nélkül a pohárba. Tehetsz bele az extra kávés ízélményért kávészemeket is.
Forrás: Annak a barátnődnek, aki a Szex és New York koktéljairól álmodozik, keverj egy Redheadet, és el fogod varázsolni.
Egy Moscow Mule-os börgében vagy bármilyen jéggel alaposan telerakott pohárban szervírozd, lime karikákkal a tetején.

Egy shakerbe tegyél jeget, önts rá fél deci vodkát, 3 cent répalevet, 1 cent citromlevet, egy kanál mézet, egy csipet koriandert, és jól rázd össze. Öntsd bele a jéggel teli pohárba, aztán öntsd fel gyömbérrel vagy gyömbérsörrel. 
Díszítsd lime karikákkal és répa reszelékkel. Imádni fogjátok!

 


Forrás:

Minden társaságban van egy őrülten vicces figura, az ő személyiségéhez a Ginger Lemon Freeze illik a legjobban. 

Tegyél fél deci scotch Glenmorangie-t, másfél cent gyömbér szirupot vagy egy kis darab gyömbért felszeletelve és mézzel leöntve, 2 kanál citrom fagyit, 1 kanál vanília fagyit és némi darált jeget egy blenderbe, és alaposan turmixold össze. Öntsd egy pohárba, reszelj rá egy kevés citromhéjat, és meséld el neki, hogy a Glenmorangie lepárlóüstök magassága miatt a márka jelképe zsiráf, ezért együttműködnek a Giraffe Conservation Foundation jótékonysági szervezettel, hogy a veszélyeztetett zsiráfok jövőjét biztosítsák Afrikában. Így, ha ezt a terméket választjuk, még jótékonykodhatunk is.