Galéria

A legjobb növényi italok

Forrás:

Talán az egyik legnépszerűbb növényi ital a kókusztej, amely bár zsírosabb, sokkal intenzívebb ízű is. Rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz. Többek között B12-, D- és A-vitamint.


Forrás:

Zabtej több szénhidrátot tartalmaz, mint a más növényi italok, ugyanakkor mivel lassabban bomlanak fel a benne található szénhidrátok, jobban hasznosulnak a szervezetünkben. Rendszeres fogyasztása szinten tartja a koleszterinünket, egyensúlyba hozza a vércukorszintet, illetve magas rosttartalmának köszönhetően az emésztésünket is segíti.


Forrás:

Kevesen ismerik, pedig sok szempontból hasznos a fogyasztása. Boltban ugyan nem lehet vásárolni, de otthon pillanatok alatt elkészíthetjük, méghozzá kávéhabosítóval. Ehhez adjunk hozzá 1 dl forró vizet, végül keverjük el. A tojástej elsősorban azoknak jó, akik az állati tejeket kerülik, míg a növényi italok allergiát okoznak náluk.
 


Forrás: A mandulatej kevés szénhidrátot tartalmaz, így a fogyókúrázóknak kifejezetten jó alternatíva lehet az állati tejek helyett. Tele van antioxidánsokkal, E-, A- és D-vitaminnal, valamint kalcium is található benne, amelyek a bőr egészségére és a normális bélműködésre is jótékonyan hatnak.
Forrás:

Talán a legkevésbé ismert növényi tej, amely leginkább a sportolók számára ajánlott napi fogyasztásra. Nem tartalmaz szénhidrátot, rengeteg kalcium, foszfor, vas és magnézium van benne.