Galéria

Híres nők, akiket a média módszeresen készített ki

Forrás: Még azok is ismerik Britney összeomlásának történetét, akik nem látták a Framing Britney Spears című dokufilmet. Az énekesnő 2007-ben szó szerint a nyilvánosság előtt kapott idegösszeomlást az őt bántó sajtó miatt, akik élni sem hagyták. Egy emberként nevette ki a világ a média által kikiáltott erkölcsi bukásai miatt, amelyeket feleségként, anyaként és énekesnőként is el kellett viselnie. Pillanatok alatt lett ártatlan kislányból, kiégett őrült az emberek szemében, amelynek okairól senki nem tudott semmit. 13 éve él apja gyámsága alatt és énekesi pályafutását is abbahagyta.
Forrás: Ma már ugyan boldog családanyaként él, könyvében őszintén elmesélte, hogy szörnyű éveket tudhat a háta mögött. Jessica egy prédikátor lányaként nőtt fel Texasban, ahol az egyházi kórusban kezdett énekelni. Tehetségére gyorsan felfigyeltek, így nem csoda, hogy a 2000-es években Britney és Christina mellett ő volt a harmadik legnépszerűbb popénekesnő. Ám, ahogy Britney-nek, neki is meg kellett birkóznia a ráaggatott „szexi szűzlány” képpel, amely miatt 20 éven át kellett diétáznia, fogyókúrás tablettákat szednie és eltűrnie, hogy szexuális életéről faggassák nyilvánosan. A média embertelen bánásmódja miatt evési zavarai lettek és a házassága is tönkrement Nick Lashey-vel.
Forrás: Courtney Love – énekesnő – elsősorban azzal lett híres, hogy ő volt a Nirvana frontemberének, Kurt Cobainnek a felesége. Akárcsak néhai férje ő is elég szélsőséges és "furcsa" nőnek számított a 90-es években. Ám míg Cobaint ünnepelték és igazi rocksztárnak tartották hanyag külseje és nyers nyilatkozatai miatt, addig Courtneyt egy rosszindulatú, bonyolult nőnek titulálták, akinek egy percig sem törődtek a rockzenei munkásságával. Kurt öngyilkosságáért mindenki Courtney-t okolta, akit ezzel egy életre megbélyegzett a sajtó. Évekig drogozott, mentális problémái lettek és lányát is többször el akarták venni tőle.
Forrás: Amy Winehouse az elmúlt 100 év egyik legtehetségesebb énekesnőjeként vonult be a történelembe, mégsem a munkássága, hanem magánélete és a személyes küzdelmei által ítélték meg. A sajtó szinte szétcincálta a drog- és alkoholfüggősége miatt, amelyet csak tetőzött a külsejére és sajátos stílusára tett megjegyzések tömkelege. A bulvár konkrétan kinevette őt és a házassági problémáit is. Az énekesnő 2011-ben hunyt el alkoholmérgezésben, 27 évesen.
Forrás: 2004-ben Justin Timberlake és Janet Jackson lépett fel a Super Bowl félidős showjában, amikor az énekes nemes egyszerűséggel letépte az énekesnő melltartójának egy részét, amit 143,6 millió néző látott élőadásban. Az eset után Janet számai feketelistára kerültek az MTV csatornáján. Megtiltották neki a Grammy-díjátadón való fellépést és részvételt és a sajtó is darabokra szedte. Ezzel szemben Justin két díjat is nyert és ezután még népszerűbb lett. Az MTV vezérigazgatója, Tom Freston még interjút is adott, amelyben azt állította, hogy a "mutatvány" kizárólag Jackson hibája volt, amellyel egy egész világ előtt szégyenítette meg az énekesnőt.