Galéria

Sztárok, akik nem hajlandók együtt dolgozni

Forrás: A zűr bajjal jár

Emlékszel még a 90-es évek egyik népszerű vígjátékára, főszerepben Julia Robertsszel és Nick Nolte-val? Noha ez nézőként nem feltétlenül jön át, de valójában a forgatás pokoli volt a színészeknek, mert egész egyszerűen ki nem állhatták egymást. Annyira rossz volt közöttük a hangulat, hogy az ütemtervet szinte teljesen át kellett szervezni, tekintve, hogy nem akartak együtt dolgozni. Inkább külön-külön forgatták le a jeleneteiket, olyan kameraállásból, hogy a másiknak sokszor csak a válla vagy a háta látszódott, így megoldhatták dublőrrel a felvételeket.

Amikor később egy interjúban a színészről kérdezték Julia Robertset, ő nem fogta vissza magát. Elmondta, hogy bár Nolte tud megnyerő és bájos is lenni, szerinte egyébként a férfi "abszolút visszataszító." Az interjú után a színész sem hagyta szó nélkül a kritikát: "Nem túl szép dolog azt mondani valakire, hogy 'visszataszító.' [Julia Roberts] egyáltalán nem kedves ember. Mindenki tudja róla." Később egyébként A zűr bajjal jár című filmet élete legrosszabb filmjének nevezte, míg Julia szerint eddigi összes színészkollégája közül Nick Nolte-val volt a legszörnyűbb együtt dolgozni.
Forrás: Annapolis - Ahol a hősök születnek

Amikor James Franco leforgatta Az igazság órája című filmet, úgy készült fel a szerepre, hogy még a forgatási szünetekben sem zökkent ki a karakterből. Sőt, akkoriban azt is bevállalta, hogy az utcán aludjon, csakhogy teljesen azonosulhasson a szereppel. Ezt a hozzáállást magával vitte az Annapolis forgatására is, ahol sikerült elég negatív élményt szereznie Tyrese Gibsonnak. A film végén sor kerül a várva várt, ikonikus verekedésre a két színész között, ám míg ideális esetben ilyenkor csak látszat a bunyózás, addig James Franco nem fogta vissza magát, és többször is keményen megütötte partnerét. Akinél emiatt be is telt a pohár.

"Akármikor be kellett mennünk a ringbe, és gyakorlás közben is, [James Franco] teljes erővel ütött engem. Mondtam is neki, hogy 'James, lazíts már, haver. Csak gyakorlunk.' De sosem lassított le." Ez olyan rossz tapasztalat volt Tyrese Gibsonnak, hogy később elárulta, részéről a közös munkának ott vége szakadt. "Soha többé nem akarok vele dolgozni, és úgy gondolom, ő is hasonlóképp vélekedik. Nagyon személyes volt az egész. És elcseszett."
Forrás: Charlie angyalai

A Charlie angyalai első részében Bosley karakterét még Bill Murray játszotta el, de a második részben ő már nem tért vissza. Erről az tehetett, hogy a színész és Lucy Liu között óriási feszültség alakult ki. Bill Murray ugyanis nem találta elég jó színésznek Lucyt, és egy alkalommal még a kamerákat is leállította, majd közölte: "Értem, hogy te miért vagy itt, van tehetséged... de mi a fenét keresel te [rámutatva Lucyra] itt? Te nem tudsz színészkedni!" Ez a beszólás olyannyira felháborította a színésznőt, hogy nekiesett Bill Murraynek, és a stábtagoknak kellett szétválasztani őket.

A vitáról nem beszéltek aztán sosem nyilvánosan, így a részletek ködösek, de annyi biztos, hogy a készítőknek választani kellett: Lucy Liu vagy Bill Murray. Érthető módon a színésznőt választották, hiszen kulcsfontosságú karakter volt, de annyi biztos, hogy őket utoljára ebben a filmben láthattuk együtt.
Forrás: Kaliforniába jöttem

A sorozatban 3 évadon keresztül alakította Janet Hubert Will Smith nagynénijét, Viviant, azonban a 3. évadnál sor került egy színészcserére, a helyét pedig Daphne Maxwell-Reid vette át. Erről az tehetett, hogy Will nem tudott tovább dolgozni Janettel: "Határozottan kijelenthetem, hogy Janet Hubert a sorozatot legszívesebben átírta volna 'Viv néni Kaliforniába jött'-re, mert úgyis tudom, hogy lehord majd engem a sajtónak." A vitájuk elég nagy port kavart akkoriban, a színésznő pedig többször is elmondta, hogy nem hajlandó együtt dolgozni még egyszer a csapattal. Ennek ellenére a 2020-as nagy találkozóra ő is bekapcsolódott, de még akkor is Willel való vitájáról beszéltek. A színész egyébként elnézést kért Janettől.
Forrás: Két kopper

Kevin Smith, akit sokan csak Néma Bobként ismernek, 2007-ben együtt játszott a színésszel a Die Hard 4-ben, egy rövid jelenet erejéig. Akkor önként besegített a forgatókönyvíróknak, és átírt néhány dialógust, amivel jó pontot szerzett Bruce Willisnél. Ezért amikor később Kevin Smith rendezői székbe ült, és nekiállt a Két kopper című film elkészítésének, Bruce boldogan mondott igent a felkérésre. Ezt a döntést valószínűleg azóta már megbánta, tekintve, hogy nagyon rosszul élték meg a közös munkát.

Kevin Smith kritizálta a színész viselkedését, és azt mondta rá egy interjúban, hogy "ő a legboldogtalanabb, legkeserűbb, leggonoszabb emo-szuka, akivel valaha is találkoztam, bárhol is dolgoztam eddig." Ráadásul hozzátette, hogy Bruce Willis még a poszterfotózáson sem volt hajlandó részt venni. Bruce sosem nyilatkozott, de egy stábtag elmondása szerint a vitát részben az okozta, hogy Kevin Smith sokat füvezett munka közben, és szinte egyáltalán nem irányította a csapatot, ami eléggé megnehezítette a forgatást.
Forrás: A Lordok Bandája

A két színészt még sosem láthattuk közös alkotásban, de 1974-ben ez nem sokon múlt. A Lordok Bandája című filmben eredetileg mindketten játszottak volna, azonban olyannyira ki nem állhatták egymást már a munka legelején, hogy néhány hét forgatás után Richard Gere-t kirúgták. És az egész veszekedésről egy csirkemell szelet tehetett!

Stallone mesélte el később, hogy már ezt megelőzően is ellenérzéseik voltak egymás iránt, de egy bizonyos ebédnél törtek fel igazán az érzelmek. "Épp próbáltunk Coney Islanden, és ebédidő volt, szóval gondoltuk, hogy tartunk egy szünetet, és az egyetlen meleg hely egy Toyota hátsó ülése volt. Én egy hotdogot ettem, amikor ő bemászott a kocsiba egy fél csirkével, ami nyakon volt öntve mustárral, az olaj pedig csöpögött ki az alumíniumcsomagolásból. Mondtam neki, hogy 'az a cucc mindent el fog áztatni', mire ő közölte, hogy 'ne foglalkozz vele.' Erre elmondtam neki, hogy 'ha rácsöppen a nadrágomra, annak meglesz a következménye.' Ekkor megpróbált beleharapni a csirkébe, és egy kicsi, zsíros csepp landolt a combomon. A könyökömmel fejbe löktem, és lényegében kitaszítottam őt a kocsiból."

Ezután Richard Gere-t kirúgták, a helyére pedig Perry King került. Gere részleteket sosem mesélt, de annyit tudni, hogy szerinte inkább Stallone viselkedésével volt a probléma.
Forrás: Silver

A Sliver című thrillernél már a forgatás elején elkezdődtek a problémák, ugyanis a készítők nem tudtak megegyezni a korhatár-besoroláson. Bár ez a gond még mindig eltörpült amellett, hogy Sharone Stone és William Baldwin egyenesen utálták egymást, noha a film épp a szerelmen és szenvedélyen alapult volna. Rengeteg pletyka és szóbeszéd kapott szárnyra a forgatásról, az egyik leghíresebb például az volt, hogy Sharon Stone állítólag egy csókjelenetnél úgy megharapta William Baldwin nyelvét, hogy a férfi napokig nem tudott beszélni. A végén a film még csak jó értékeléseket sem kapott, így végül nagy bukás lett belőle.
Forrás: Penge – Szentháromság

A Penge című film főszereplője volt Wesley Snipes, és bár köztudottan nehéz volt együtt dolgozni vele, mégis több részt leforgattak a vámpíros történethez. Ezek közül az egyikben szerepet kapott Ryan Reynolds is, azonban szinte biztos, hogy ez volt az első, és egyben utolsó közös melójuk. Állítólag Wesley Snipes gyakran meg sem jelent a forgatáson, helyette dublőrökkel vettek fel számtalan jelenetet, és csak a közeli felvételeket forgatta le. Ryannel kifejezetten ellenséges volt, és állítólag nem volt hajlandó a nevén szólítani, helyette gúnyos becenevekkel illette.
Forrás: NCIS

Az NCIS két kedvence volt Pauley és Mark, akik 15 éven keresztül dolgoztak együtt a sorozaton, majd a végén nagyon rossz körülmények között váltak el útjaik. A színésznő elmondása szerint állandó erőszaknak volt kitéve a forgatások során, de mindig elhallgattatták, és tettek arról, hogy ne merjen beszélni a történtekről. Mark Harmon például rendszeresen kivitte a kutyáját a forgatásokra, és nem foglalkozott azzal, hogy többeket is megharapott az állat. Végül Pauley Perrette vonta őt felelősségre, ami komoly vitákhoz vezetett, és a készítők kénytelenek voltak különválasztani őket egymástól. Mindketten más napokon forgattak, közös jeleneteik nem is voltak, így amikor a színésznő távozott a sorozatból, még csak búcsút sem vettek egymástól karaktereik!
Forrás: Elhagyott szoba

Emlékszel még az Elhagyott szoba című thrillerre, amit 2007-ben mutattak be? Nem csak a képernyőn tűnt úgy, hogy nincs túl nagy kémia a karakterek között, ugyanis a főszereplők a valóságban egyáltalán nem jöttek ki egymással. Kate Beckinsale szerint a gond ott kezdődött, hogy Luke Wilson valóságos dívaként viselkedett a forgatásokon, állandóan késett, és gyakran jelent meg részegen. Arról nem is beszélve, hogy folyton arról hencegett, épp kit szedett fel a hétvégén, ami hamar lerombolta a megítélését Kate Beckinsale szemében.
Forrás: Jennifer Aniston szívesen dolgozna ismét Judd Apatov producerrel, akivel korábban egyébként a Hippi-túra című filmet is készítette. Csakhogy a színésznő mégsem mer rábólintani az általa felajánlott szerepekre, méghozzá a férfi felesége miatt! Judd Apatov és Leslie Mann már régóta házasok, az pedig köztudott tény, hogy a producer előszeretettel válogatja be filmjeibe nejét. Jennifer Aniston és Leslie Mann viszont a valóságban nem jönnek ki jól egymással, és miután 1996-ban leforgatták az Ő az igazi című filmet, többet nem is akartak együtt dolgozni. Jen állítólag többször is a "pokoli feleség" címszóval hivatkozott a színésznőre.