Galéria

3 ok, ami miatt sokan megcsalják a párjukat

Forrás: Az, hogy mennyi stressz ér valakit, óriási hatással lehet a párkapcsolatára. Felmérések szerint azok, akik sokat stresszelnek, és ezáltal ingerlékenyek, könnyebben észreveszik a párjuk idegesítő szokásait, és mindazt, amin szerintük változtatnia kéne. Ez fokozatosan csökkenti azt, hogy mennyire elégedettek a kapcsolatukkal, mígnem eljutnak arra a szintre, hogy egyáltalán nem érzik jól magukat a kapcsolatában.

De a düh is lehet a hűtlenség egyik oka, bár ez leginkább a fiatalabb korosztálynál jellemző. Erre általában egy nagy vita, konfliktus után kerül sor, amikor maga a megcsalás a visszavágás (vagy rosszabb helyzetben bosszú) egyik eszközévé válik. Ezt viszont általában hamar megbánják az emberek, hiszen szinte mindig hirtelen felindulásból hoznak rossz döntést.
Forrás: Pszichológusok szerint vannak, akik a megcsalással próbálják erősíteni az önbizalmukat. Ők olyan típusú emberek, akik nem elégedettek magukkal, és azáltal növelik az önbizalmukat, hogy folyamatosan másoktól kapnak visszajelzéseket. Szükségük van arra, hogy azt érezzék, a környezetük vonzónak és szexinek tartja őket, emiatt viszont nehezen mondanak nemet, még párkapcsolatban élőként is. Ilyenkor érzik úgy, hogy "sokan akarják őket", és még mindig van lehetőségük válogatni.

Egyébként érdekesség, hogy az alacsony önbizalom mellett a túl magas önbizalom is megcsaláshoz vezethet. Ez utóbbi leginkább azért, mert sokan úgy gondolják, bármit megtehetnek, hiszen még egy szakítás esetén sem maradnának sokáig egyedül. Ilyenkor egyébként az érzelmi kötődés nincs jelen a kapcsolatban.
Forrás: Bár a szex nem a legfontosabb része egy kapcsolatnak, attól még óriási problémákat okozhat annak hiánya. Kutatások szerint a megcsalások elsőszámú oka az, hogy az egyik fél nem találja elég kielégítőnek a szexuális életét, vagy kevesli az együttlétek számát. Ha valaki úgy érzi, hogy a párjától nem kapja meg azt, amire szüksége van, és többszöri beszélgetés után sem sikerült változtatnia ezen, megeshet, hogy előbb-utóbb félrelép. Ez nem biztos, hogy mindenkire igaz, de tény, hogy idővel eltávolodáshoz, az intimitás megszűnéséhez vezet, ami viszont egyenes utat biztosít a megcsaláshoz (vagy szakításhoz).