Galéria

Jóga pózok, amik fokozzák a szexuális energiát

Forrás:

A macsakpóz segít ellazítani a gerincet, oldja a feszültséget és hangulatba hoz.

Helyezkedj el négykézláb, úgy hogy a csuklód a váll alatt támaszkodjon, térded pedig egy vonalban legyen a csípőddel. Testsúlyodat egyenletesen oszt el a karok és a lábak támaszán.

Belégzéskor emeld fejed, állad, tekinteted felfelé, hasadat engedd a padló felé süllyedni.

Kilégzéskor álladat közelíted a mellkasod felé, köldököd húzd be, míg gerincedet domborítod a mennyezet felé.

Végezd a ki- és belégzést lassan, legalább 1 percig.


Forrás:

Ez a póz segít megerősíteni a medencefenék területének izmait, mely a szex során hasznodra válhat.

Feküdj a hátadon, húzd fel labaidat úgy, hogy a lábak csípőszéles terpeszben legyenek és a térd és a boka egy vonalba essen.

Karjaidat helyzed a földre, tenyérrel elfelé nézve, széttárt ujjakkal.

Emeld fel a kismedencei területet a talajról, majd a törzsed követve a mozdulatot, emelkedj addig, míg a nyak és a fej marad támaszként a talajon.

Tartsd a pózt 5 másodpercig majd ismételd meg a gyakorlatot még 8-10-szer.

Ha fokozni szeretnéd a gyakorlatot, csípőemelésnél emeld az egyik lábadat a magasba.


Forrás:

Kiváló relaxációs póz, mely nyújtja a fenék és a hát alsó szakaszát, és remekül nyitja a csípőt

Feküdj a hátadon.

Kilégzésre emeld lábaidat a mellkasod el és ujjaddal kapaszkodj bele a nagy lábujjadba. Ha nem éred el kezeddel a lábad, haszálj jógahevedert vagy törülközőt, hogy a nyitó mozdulatnál mozgatni tudd lábaidat.

Belégzésre nyisd szét térdeidet, nyújtsd a lábakat és a sarkakkal törekedj a taja irányába.

Ismételd meg a gyakorlatot 8-10-szer.


Forrás:

 

A galambpóznak sok változata létezik. Mindegyik kiválóan alkamas a csípő nyitására és nyújtására. Haszos ezt az a pózd gyakorolni, mert a túl feszes csípő kényelmetlenné teszi a a szexet és megakadályozhatja a különböző pozíciók kipróbálását is.

Helyzekedj el fekvőtámaszba.

Kilégzésre húzd a jobb lábadat magad alá úgy, hogy a térded két kezed közé essen, míg sarkad a szeméremcsont közelében legyen. Bal lábad hátrafelé nyújtva támaszkodjon a talajon.A kilégzés során törekedj csípővel a föld irányába, karjaidat kissé hajlítsd be és hajolj előre.

Belégzésre karjaidra támaszkodva emelkedj vissza fekvőtámaszba. Ismételd a gyakorlatot 5-ször váltott lábbal.


Forrás:

 

A teljes ellazulás és a lassú nyújtás egyik remek gyakorlata. Ez a ászana nyitja a csípőt, összehangolja a nyújtást és a légzést, stresszoldásra is kiváló gyakorlat.

Helyezkedj el térdelőtámaszban, figyelj ismét arra, hogy a csuklók támasza a váll alatt legyenek, combok a talajra merőlegesek, így a csípő alatt támaszkodnak a térdek.

Kilégzésre a csípőt hátra tolva a két láb közé tólva ülj a lábszárakra vagy a lábak közé, míg a karok a támaszponton maradva megnyúlnak vállból.

Belégzésre emelkedj vissza térdelőtámaszba.

Törekedj a mozdulat ritmikusságára. Ne legyen gyors a mozdulat, hagyj időt magadnak a talaj közelében a nyújtásra.

Ha a homlokodat nem tudod letenni a talajra elsőnek, ne csügedj: tegyél egy pokrócot vagy párnát magad elé és arra hajtsd le fejed.


Forrás:

 

Minden jóga óra része kell, hogy legyen a hullapóz, mely a teljes ellazulás lehetőségét adja. Egész nap tartjuk magunkat különböző testhelyzetekben, plusz a figyelmünk is feszült, ha koncentrálunk, így jó ha megtanuljuk a tejes testi ellazulást. Jegyezd meg: ha a testedet ellazítod, az elméd is kisimul. Erre a könnyedségre pedig a szexben is szükséged lesz.

Helyezkedj el háton fekvésben. Karjaid a törzsed mellett pihenjenek, felfelé fordított tenyérrel lazán. Engedd, hogy egész tested ellazuljon, a lábfejtől a fejtetőig. Hasznos tipp: ha tudatosan elernyeszted ajkaidat és szád környékét, az egész arcod követni fogja az ellazulást. Maradj ebben a pózban addig, ameddig jól esik. Élvezd a könnyedség pillanatát.