Galéria

Hogyan lesz a kakaóból csokoládé?

Forrás: Kakaó, az istenek eledele
Forrás: A kakaó trópusi növény, az egyenlítő menti esőerdők menti országokban érzi otthon magát.
Forrás:

Magasabb fák árnyékában növő cserjékről vörös kakót szüretelnek egy kis perui farmon


Forrás: A kakaófa törzsén termő gyümölcs rejti az értékes, magas tápértékű magokat.
Forrás: Érett gyümölcs és machete, a kakaótermelő legfontosabb eszköze
Forrás: Feldolgozásra váró gyümölcsök egy brazil ültetvényen – Itacaré, Bahia
Forrás:

Sao Tomé és Principe, Sao Tomé szigete – egy munkás machetével felnyitja a gyümölcs kemény burkát.


Forrás: Sao Tomé és Principe, Sao Tomé szigete – a felnyitott gyümölcsből kikaparják a húsos magvakat.
Forrás: Friss kakaóbab szüretelés után.
Forrás: Még nem étvágygerjesztő: a kakaóbabszemeket babánlevélell bélelt kosarakban vagy faládákban erjesztik, így keletkezik a jellegzetes csokoládé íz.
Forrás: Házilagos pörkölő egy vietnámi gazdaságban, amivel a fermentált szemeket hőkezelik.
Forrás: Fermentált, pörkölt kakaóbab válogatás és csomagolás előtt.
Forrás: Kettévágott prémium kakaószemek várják a ter,méket mustráló és kóstoló igényes vásárlókat.
Forrás: Egy szakértő chocolatier – csokimester – a nagyban vásárolt prémium kakaóbabokkal.
Forrás:

Mexikó - a kakaó gyümölcs és a nyers babszemek mellett hagyományos agyagedényben, fa keverőbottal készül az istenek itala, a fenséges Xocolatle, minden csokik anyja.