Galéria

10+1 étel, amit nem esznek a brit királyi család tagjai

Forrás:

Bár hivatalosan nem tiltja a szabály, hogy kedvezzenek az olasz ízeknek, íratlan szabályként mégis ott van a kis listájukon. Csak nagyon különleges alkalmakkor kerül náluk tészta az asztalra. Ezt bizony anno Meghan is sérelmezte, aki viszont odáig van az olasz konyháért.


Forrás:

A tésztához hasonlóan nem tilos, de csak ritkán kerül fel a menüsorra. A királynő nem rajongott érte különösebben, és amúgy sem lehet kellően elegánsan enni.


Forrás:

Csak különleges alkalmakkor kerülhet az asztalra, amolyan ünnepi étel és akkor is alapvetően a tepsis burgonyát szokták előnyben részesíteni.


Forrás:

A királynő szerette a szaftos, ugyanakkor megfelelően átsült húsokat. Amikor a húsvéti menü bárány fogását tálalták fel neki, mindig az övé volt az első két szelet, ami tökéletesen át van sütve – mondjuk mertek volna másnak előbb szedni…


Forrás:

A királynő egy korábbi séfje, Darren McGrady mesélte el, hogy bár a királynő rajong a zöldségekért és a gyümölcsökért, azokat csakis a saját szezonjukban fogyasztja. „Nyáron minden nap küldhettem epret a királynőnek Balmoralban és sosem mondott rá nemet. De próbáltam volna meg januárban felvenni az étlapra az epret...”.

 


Forrás:

A királyi család tagjainak tilos csapvizet fogyasztaniuk Anglián kívül, nehogy egy óvatlan pillanatban a gyomruk bánja és ezért le kelljen mondaniuk egy találkozót.


Forrás:

Szintén az esetleges betegségektől tartva tilos a családtagoknak bármilyen tengeri halfélét fogyasztaniuk.


Forrás:

Ha szeretnék is, sajnos tiltólistás az egész család számára! Korábban Kamilla elmondta, hogy ő bizony nagyon is szereti a fokhagymát, de a szabály az szabály, így nem ehet ő sem, hiszen nem venné ki jól magát, ha fokhagyma illatot árasztanának beszélgetés közben.


Forrás:

Ugyanez igaz a mezei hagymára is – arról azonban szerencsére nincs szó, hogy az ételekbe ne főzhetnék bele.


Forrás:

A királynő minden reggelét tojásos fogással kezd, azonban abból is a barna héjú verziót szerette csak.


Forrás:

A királynő hatalmas rajongója volt a szendvicseknek, azonban nem szerette a kenyér héját – ezt korábban egykori szakácsa, Owen Hodgson osztotta meg a közönséggel. A kedvenc szendvicse pedig a szardíniás, majonézes verzió volt, uborkával.