Galéria

15 meglepő érdekesség a Modern családról

Forrás: A Modern család készítői egy darabig azon gondolkodtak, hogy élőszereplők helyett animációs rajzfilmsorozatot készítenek a történetből.
Forrás: Sőt, antológiai sorozatban is gondolkodtak, aminek lényege az lett volna, hogy mindig más családokat mutatnak be, akik szinte sosem találkoznak egymással.
Forrás: Az első évadban Mitch és Cam sosem csókolóztak, és ez a rajongókat eléggé felháborította. Olyannyira, hogy Facebookos petíció is indult azzal a címmel, hogy "hagyjátok Camet és Mitchet csókolózni a Modern családban." Végül aztán ennek eleget is tettek, és a második évadban sor került a karakterek csókjára.
Forrás: Ty Burrell a tökéletes Phil Dunhpy, de eleinte a készítők nem feltétlenül neki szánták a szerepet. Valójában Matt LeBlanc-nak, a Jóbarátok sztárjának is felajánlották a munkát, ám ő úgy érezte, ez egyszerűen nem passzol hozzá, és elutasította a felajánlást.
Forrás: Nem sokon múlt, hogy Jay Pritchett karakterét is valaki más játssza el. Craig T. Nelsonnak szerették volna adni eredetileg a szerepet, ám a színész végül elutasította, mert kevesellte a fizetést. Még szerencse, mert Ed O'Neill tökéletes a szerepre!
Forrás: Sofia Vergara eredetileg szőke, azonban a készítők úgy érezték, a nézőket összezavarná a tény, hogy egy kolumbiai személynek nem sötétbarna haja van - annak ellenére, hogy ez a valóságban is sokszor van így. A színésznő a szerep kedvéért sötétre festette haját (az évadok során aztán világosított rajta), de neki még ez a szín is szuperül állt!
Forrás: Gondolkodtál már azon, hogy a családtagok miért beszélnek folyton a kamerának? Erről az tehet, hogy eredetileg egy külföldi fiatal is szerepet kapott volna a sorozatban, aki a sztori szerint még cserediákként ismerte meg a Pritchett-családot. Évekkel később aztán visszatért volna, hogy dokumentumfilmet forgasson a szereplőkről, és emiatt jött az ötlet, hogy mindig beszéljenek majd a karakterek kamerába; mintha a srácnak mesélnének. Az ötletet egyébként végül még a forgatás előtt elvetették, de a formulát megtartották.
Forrás: Julie Bowen, a Modern család Claire-je a legelső rész forgatásánál épp 8 és fél hónapos terhes volt, ráadásul ikrekkel. A színésznő viszont annyira imádta a forgatókönyvet, hogy minden nehézsége ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy elmenjen a castingra, majd utána a forgatásra is. Pocakját gabonapehely dobozokkal és szennyes kosarakkal takarták el.
Forrás: A sorozatban nem Luke a legeszesebb Dunphy-gyerek, de a valóságban az őt alakító Nolan Gould már annál inkább büszke lehet intelligenciájára! A színész még csak 13 éves volt, amikor leérettségizett a középiskolából, és 150-es IQ-jának köszönhetően a MENSA egyik tagja lett.
Forrás: Iránban szinte teljesen lemásolták a sorozatot, és saját verziójukban készítették el Haft Sang címen. 2014-ben mutatták be, és annyit változtattak, hogy Mitch és Cam helyett egy heteroszexuális párost választottak, valamint Haileyből fiút csináltak.
Forrás: Julie Bowen a húszas évei óta folyamatosan pacemakert visel szívproblémák miatt. Ezzel forgatta le a legfárasztóbb jeleneteket is, ráadásul gond nélkül.
Forrás: Fizbo, a bohóc nem a sorozat találmánya volt. Eric Stonestreet, aki Camet alakítja, még 9 évesen kezdett beöltözni bohócnak, és a Fizbo álnevet választotta magának. Mire 11 éves volt, már szülinapi zsúrokon is fellépett. Egyébként azt ő sem tudja, a becenév honnan jött neki.
Forrás: Egyetlen olyan visszatérő szereplő van, aki nem családtag, és mégis minden évadban feltűnik. Ő nem más, mint Hailey pasija (vagyis most már férje), Dylan, aki az elsőtől az utolsóig minden évadban játszott.
Forrás: A Dunphy-család háza igazán ikonikus, maga az épület pedig Los Angelesben helyezkedik el. Azonban ne gondold, hogy ott forgatják az összes jelenetet, ugyanis valójában a belső felvételeket egy, a stúdióban felépített színpadon veszik fel. A háznál csakis a kinti jeleneteket forgatják, és egyébként az első pár évadban teljesen üres volt az épület, tekintve, hogy nem volt szükségük a belsejére. Végül valaki több millió dollárért megvásárolta, és azóta ha a sztori miatt ott kell forgatni, a stábnak pénzt kell fizetnie a jelenlegi tulajoknak, hogy ott lehessenek pár órát.
Forrás: Ed O'Neill karaktere már 30 éve ugyanazt az újságot olvassa. Éles szemű rajongók vették észre, hogy a Rém rendes családban volt egy lap, amit olvasott, és aztán megannyi év elteltével a Modern család egyik jelenetében is ugyanazt az újságot fogta a kezében. Egyébként rengeteg sorozat használja ugyanazokat a kellékeket, mert például egy újság esetében ezek a képek és szövegek jogilag teljesen tiszták.