Galéria

Ételek, amiket a hűtőben kéne tárolni - De sokan nem tudják

Forrás: Ki gondolná, hogy a lisztnek a hűtőben van a legjobb helye? Pedig ennek az alapanyagnak valójában egy hűvös, sötét tárolóhelyre van szüksége, ideális esetben légmentes dobozban. Ezáltal ugyanis nem tudják megszállni a lisztbogarak, és hosszabb ideig friss marad. Bár furcsának tűnhet, hogy épp a hűtő erre a legjobb választás, de ebben 12 hónapig is friss marad, míg szobahőmérsékleten átlagosan 6-8 hónapig őrzi meg szavatosságát a felbontás után.
Forrás: A kenyeret nem javasolt hűtőbe rakni (pláne nem a házi készítésűt), de az olyan péksütemények, mint a zsemle, kifli már sokkal jobban viselik a hideget. Sőt, igazából ennek hatására tovább maradnak frissek, így a megvásárlás után akár 3 héttel is simán megeheted őket, nem lesznek penészesek és szikkadtak. Ez pláne igaz a pizzás finomságokra, húst tartalmazó péksüteményekre.
Forrás: Az alma egy darabig gond nélkül elvan szobahőmérsékleten is, de ha tudod, hogy nem mostanában fogod megenni, tedd a hűtőbe! Arra viszont figyelj, hogy mindenképp légmentes zacskóba rakd előtte, mert a nedvesség hatására épp ellenkező hatást érhetsz el. Ezért nem javasolják egyébként azt sem, hogy megmosd az almát, mielőtt a hűtőbe raknád.
Forrás: A mandarint, narancsot, grépfrútot és klementint körülbelül 10 napig tárolhatjuk szobahőmérsékleten, aztán megpuhulnak, és megjelenik rajtuk a penész. Ezzel szemben a hűtőben 2-3 hétig is frissek maradnak! Az almával ellentétben viszont ezeket semmiképp sem szabad légmentes zacskóba tenni, mert a citrusféléknek jót tesz a levegőmozgás. Alapjáraton jó helyük van a polcon, de ha tudod, hogy még egy darabig nem eszed meg, rakd a hűtőbe!
Forrás: Az élesztő az az alapanyag, ami megbontás nélkül két évig is eláll a konyhaszekrényben, de utána a nem megfelelő körülmények között nagyon gyorsan tönkremegy. Ezért elengedhetetlen, hogy légmentesen csomagolva eltegyük a hűtőbe, hiszen így akár 4 hónapig friss marad.
Forrás: Ha megbontasz egy csomag mogyorót, mandulát, vagy lényegében bármilyen magvat, azok sajnos nagyon gyorsan megavasodnak, és egészséges hatásukat is elvesztik. A hűtőben plusz fél évet nyersz!
Forrás: Az éretlen banánnak a konyhapulton van a legjobb helye, de ha már kezd megbarnulni, ideje berakni a hűtőbe! Ez lelassítja egy kicsit az érési folyamatot, és nem lesz pár órán belül teljesen fekete a banán héja.