Galéria

6 kosztümös sorozat, amit biztosan imádni fogsz

Forrás:

„Szerelemben és háborúban minden megengedett.”

Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján készült el a Netflix legújabb, 2020. december 25-én debütáló sorozata, ami – minden túlzás nélkül - felrobbantotta az internetet az elmúlt hetekben.

A sorozat visszarepít bennünket a 19. század elejére, mikoris szigorú társadalmi szokások mentén a Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Az első évad nyolc és fél óra vágyakozó pillantással, titkos együttléttel, egy halom mesebeli ruhával és díszlettel kedveskedik a kor szerelmeseinek.

Ha már végig nézted a sorozatot tudjuk, hogy egy kérdés zakatol a fejedben: mikor érkezik a második évad?

Információink szerint a sorozat második évadának 2020 júliusi forgatását a COVID megzavarta, így azt 2021 márciusára ütemezték át. Az eredeti tervek szerint a forgatás majdnem egy évig fog tartani, így számításaink szerint a felvételek 2022 elején fejeződnek be. Ez pedig azt jeleni, hogy a távoli jövőben találkozhatunk újra kedvenc urainkkal és hölgyeinkkel.


Forrás: Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja a Showtime által 2007 és 2010 között vetített sorozatot. A történészek által erősen kritizált, VIII. Henriket és hat feleségét bemutató négyévados sorozatot David Starkey, a kor nagy szakértője "alaptalan, önkényes szörnyűség"-nek nevezte. Korhűség ide vagy oda, a BBC által támogatott történelmi ihletésű történet mind a 38 része magával ragadott minket. Sajnáljuk, hogy a folytatásban már nem is reménykedhetünk.
Forrás:

Az HBO GO online videótárban tekinthető meg a Nagy-Britannia egyik legnagyobb királynőjéről készült sorozat mindhárom évada. Az első évadban Viktória királynő uralmának korai éveivel ismerkedhetünk meg valós események és a királynő naplójának felhasználásával. A 18 éves lánykából ifjú feleség cseperedik, majd anyává és egy világbirodalom vezetőjévé vélik.

„A második évad a dolgozó anyáról szól, aki próbálja egyensúlyban tartani a szülői és a királynői feladatokat, miközben a férje a helyét keresi az erős felesége mellett.” – olvashatjuk a videótár ajánlójában.

 A harmadik évadban 1848-at írunk, amikor is az Európában zajló mozgalmak és forradalmak miatt a kormány nyomást gyakorol Viktória királynőre, aki biztonsága érdekében elhagyja Londont.

Az izgalmasra sikeredett utolsó epizód után mi is feltettük a kérdést: várható a negyedik évad? Igen, a készítők dolgoznak a folytatáson.


Forrás:

A Netflix hazánkban 2018. tavaszán megjelent drámasorozata II. Erzsébet királynő uralkodását követi végig. A sorozat negyedik évada ragyog a legfényesebben talán, hiszen olyan eseményekbe nézhetünk bele, amelyekről már sokunknak saját emlékei is vannak, hiszen Diana hercegnő és Károly herceg házassága a mai napig boncolgatott téma.

A sorozat egyébként meglátásunk szerint Diana oldalán áll, aminek a királyi család valószínűleg nem örül túlzottan, mint ahogyan annak sem, hogy a minden idők legdrágább sorozata az elmúlt három évben sokszor eltért a valóságtól. Ez utóbbi miatt számost kritika érte.


Forrás:

Az HBO GO online videótárban megtekinthető 10 részes sorozat főszereplőjét alakító Elle Fanningnál bájosabb színésznőt el sem tudnánk képzelni Katalin szerepére.

„Egy kitalált, szórakoztató és anakronisztikus történet egy idealista és menthetetlenül romantikus lányról szól, aki Oroszországba érkezik, hogy feleségül menjen Péter cárhoz, azonban veszélyes, romlott és elmaradott világot talál.”

A ruhák, a kalapok, a fejdíszek elcsavarták a fél szerkesztőségünk fejét.


Forrás:

A világ egyik legsikeresebb kosztümös sorozata, egy kitalált helyszínen Yorkshire-ben játszódik egy birtokon, melynek neve egyezik a sorozat címével: Downton Abbey.

A történet főszereplői az ariszokrata Crawley család és szolgálói. A Golden Globe és Emmy díjat is nyert sorozat az érem másik oldalát mutatja be, azt, hogy az arisztokrata világban hogyan is működtek (működnek?) a dolgok. Kétségkívül ez áll a sikerének hátterében. A sorozat 1912-től 1926-ig kíséri végig a család sorsát, ami szerelmekkel, tragédiákkal és örökösödési vitákkal tarkított.

A sorozat 2010-ben indult és hat évadot élt meg, 2019 őszén pedig egy nagyszabású mozifilmmel repülhetett vissza a közönség a Downton Abbey nagybirtokra.