Galéria

6 híres ember, aki legyőzte a rákot és ma már másokat támogat

Forrás: 14 évvel ezelőtt, 2008-ban diagnosztizálták a Rémrendes család egykori sztárjánál a mellrákot. A vizsgálatok során pedig az is kiderült, hogy hordozza a BRCA-1 génmutáció, ezért kettős mastectomiának vetette alá magát, holott csak az egyik mellében találtak daganatot. Ezzel is szerette volna felhívni mások figyelmét, hogy az életünk fontosabb mint bármi más. Christina azóta gyereket szült és megalapította a "Right Action for Women" alapítványt, mely mellrákos nőket támogat anyagilag.
Forrás:

A színész két éven át titokban küzdött a prosztatarákkal. Egy interjúban elmondta, hogy amikor megtudta ő is kétségbe esett, mint sokan mások. Nem tudta, hogy miért pont vele történik meg mindez. Miután megműtötték és eltávolították a prosztatáját, azért kezdett küzdeni, hogy minél több férfit buzdítson a rendszeres szűrésre, hogy minél kevesebb a halálos áldozatot szedjen a gyilkos kór.


Forrás: A színésznő Ben Stillerhez hasonlóan titokban küzdött meg a rákkal még 28 évesen. Sofianak pajzsmirigyrákja volt, és ő sem értette, hogy az egészséges életmódja mellett, hogyan lett rákos. Több évig képtelen volt beszélni arról a nehéz időszakról, ma viszont már másoknak próbál segíteni a történetével.
Forrás:

A színésznő több ráktípussal is megküzdött már. „A rák sokféle arcát megismertem már. Fiatalon nagy napimádó voltam, úgyhogy a szabadnapjaimon bőrgyógyászhoz jártam, aki időről időre kivágott belőlem egy-egy darabot. De nem a bőrrák a legrosszabb, bármilyen alantas is. Emlékeznek a 2016-os Golden Globe-ruhámra? Arra a fehérre, óriási fodrokkal a mellrésznél. Nos, azt azért választottam, mert el kellett takarnia valaminek a masztektómia utáni kötéseket. Sajnos a rák nálam egy még mindig folyó küzdelem.”

 

A színésznő épp néhány hete árulta el, hogy ismét kiújult betegsége, jelenleg így érzi magát.


Forrás:

A világ egyik legjóképűbb színészének többször is meg kellett küzdenie a bőrrákkal. Neki szerencséje volt, ugyanis a bőrrák egyik legjobban gyógyítható típusát diagnosztizálták nála, amiből végül teljesen sikerült felépülnie. A betegsége alatt és után is sokat beszélt a témáról és arról, hogyan tudott a félelmen felülkerekedni. 


Forrás: A Szex és New York sztárjáról 2006-ban derült ki, hogy jobb mellében daganatot találtak az orvosok. Sofia Vergarahoz hasonlóan sokáig nem tudta, hogy beszéljen-e a betegségéről, de végül úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé áll, hogy másokon segíthessen. Azóta rengeteg mellrákosokkal foglalkozó szervezet mellé állt és ő maga is rengeteg motivációs beszédet szokott tartani.