Galéria

Színészek, akik extrémebb dolgokat is bevállaltak egy szerep kedvéért

Forrás: Amikor Rooney Mara megkapta A tetovált lány főszerepét, úgy döntött, hogy valóban átalakítja külsejét a munka kedvéért. Ezért tényleg bevállalta, hogy a fülébe, ajkaiba, szemöldökébe, orrába és mellbimbójába is piercinget tegyenek!
Forrás: Hogy hiteles alakítást nyújthasson a Hajsza című sorozatban, Jamie Dornan egy időre valóban belebújt a zaklató szerepébe, és hazáig követett titokban egy nőt, akivel közös metrón utaztak. A célja az volt, hogy a valóságban is tesztelje, milyen egy ilyen szituáció.
Forrás:

A zongorista című film mai napig az egyik leghíresebb a témában, a főszereplő, Adrien Brody pedig rendkívül komolyan vette a munkát. Annyira, hogy egy jó darabig összesen két aktatáskányi holmiból élt, hogy megtapasztalja, milyen a nélkülözés.


Forrás:

Halle Berry két héten át nem zuhanyozott, csak hogy átérezhesse a Dzsungelláz című filmben alakított karaktere helyzetét. A színésznő ugyanis egy drogfüggő utcalányt játszott, és úgy gondolta, így jobban bele tudja képzelni magát a helyzetébe.


Forrás:

A 2017-es Jólét című film kedvéért Robert Pattinson is bevállalt pár meglepő dolgot. Hogy beleélhesse magát a karaktere helyzetébe, teljesen bezárkózott egy kis apartmanba, behúzva tartotta a függönyöket, nem kommunikált szinte senkivel, és még az ágyneműt sem cserélte le hosszú-hosszú időn át. Úgy vélte, így jobban bele tudja képzelni magát az általa játszott férfi helyzetébe.


Forrás: Jamie Foxx egyik híres filmje a Ray, amiben a vak zongorista életét dolgozták fel. Hogy hihető legyen az alakítása, a napszemüvege alatt olyan szemprotézist viselt, amitől konkrétan tényleg semmit sem látott. Ez persze a forgatási szünetekben eléggé megnehezítette a dolgát, de ő akkor is ragaszkodott hozzá.
Forrás:

Robert De Niro alakította az 1976-os Taxisofőr című film főszerepét, de ő sem csak annyival készült a szerepre, hogy kiolvasta a forgatókönyvet. A színész valójában egy hónapon át melózott napi 12 órát taxisofőrként, csak hogy valós tapasztalatokra is szert tegyen.


Forrás: Daniel Day Lewis a film forgatása idején kikapcsoltatta otthonában az áramot és a vizet, hogy átérezhesse, milyen volt abban az időszakban élni. És ezt a forgatás végéig be is tartotta!
Forrás:

A Breaking Bad sztárja, Bryan Cranston a sorozatban kémia tanárt alakít, aki nekiáll kristály methet készíteni egy volt diákjával. Noha a sztoriban direkt úgy mutatták be a folyamatokat, hogy megváltoztattak pár dolgot, maga a színész a szerep kedvéért mégis megtanulta, pontosan hogy készül a tudatmódosító szer.


Forrás: A Madárka című film kedvéért Nicholas Cage bevállalta, hogy négy fogát is kihúzzák!