Galéria

Idén tényleg írj karácsonyi képeslapot! - 5 egyszerű DIY megoldás

Forrás:

Hozzávalók:

keményebb, vastagabb fehér papír
tűfilc
ragasztópisztoly vagy pillanatragasztó
tetszőleges zöld ceruza

Rajzold körve halványan a mintát a papíron, majd próbaként rakd körbe az általad választott zölddel. Ha jól mutat, nyomj ragasztót a papírra a ceruza vonalában és gyorsan ragasztgasd rá a leveleket. A filccel írj üdvözlőszöveget a borítóra. (Ha belülre is írnál üzenetet, azt tedd meg első lépésként, vagy egy vékonyabb papírt vágj méretre és az arra írt üzetet csúsztasd be utólag a lapba. Várj, amíg megköt a ragasztó, csak aztán tedd borítékba a képeslapot!

Tipp: vegyél eggyel nagyobb borítékot, hogy kényelmesen elférjenek benne a levelek.
Forrás:

Hozzávalók:

színes filc
olló
erős ragasztó
betűsablon (elhagyható)
színespapíralap

Vágd méretre a színes lapot és rajzold meg egy papíron az alakzatodat. Tedd fölé a filcanyagot és vágd ki annak megfelelően! Tedd meg ugyanezt betűsablon segítségével! A filceket erős ragasztóval illeszd a dekorpapírra és kész is a képeslapod!
Forrás:

Hozzávalók:

színes papír az alaphoz és a kerethez, csillámos a felirathoz
keményebb fehér lap háttérnek
nagyméretű papírlyukasztó, változtatható betéttel (hobbiboltokban kapható) az ovális részhez
3-4 féle dekortapasz
ragasztó
olló
színes tűfilc (piros)

Készítsd el a színes alapot (pl. piros), vágj kisebb téglalapot a fehér keményebb lapból, ez megy a középre ragasztóval. Ha megszáradt, jöhetnek a dekorcsíkok. Tetszés szerint válogatott dekortapaszokat húzz ki a lap szélétől a széléig, jól nyomd rá az alapra és ügyelj, hogy ne lógjanak túl a szélei a papíron.

Az ovális sablont nyomd át a lyukasztón: először a cakkos mintásat, majd cseréld le a nyomóban a sablont és készíts egy simát! Ragaszd őket egymásra, rajzolj fenyőfát a hátoldalukra és óvatosan vágd ki! A csillámos papírból vágj csillagot a fa tetéjre, ragaszd oda!

Ugyanebből a papírból készítsd el a felirat hátterét: rajzolj érdekes formát, majd vágd ki, ugyanezt tedd meg a fehér papírral is, csak azt méretezd valamivel kisebbre, hogy kilátsszon alóla a színes. Ragaszd őket egymásra, majd dekoráld őket a piros tűfilccel!
Forrás:

Légy kreatív és használj hozzá maradék szalagokat, filcanyagot, dekortapaszt, vattát vagy bármit, ami ragasztható!

Készítsd el az alapot, a belsejére sablonnal rajzolj mintát! Vágd ki a körvonal mentén, ez lesz a lapod eleje! Vágj egy ugyanekkora méretű fehér lapot és ragaszd fel belülre, hogy amikor kinyílik a képeslap, a fehér felületen legyen az üzeneted!

Díszítsd a borítót: biggyessz orrot a szarvasnak apró filcből vagy más puha színes anyagból (lehet egy pólóból vagy konyharuhából kivágott darab is).
A képeslap gerincét ragaszt végig dekortapasszal, majd egy méretre vágott szalaggal!

Vágj színes és fehér lapot a felirathoz (utóbbit mindig valamivel kisebbre, hogy kilógjon alóla a színes), ragaszd őket a helyükre és írd rájuk az üzenetedet!
Forrás:

Hozzávalók:

3 fehét gomb (lehetnek eltérő méretűek, és a lyukak száma is eltérhet)
fekete dekorpapír
fehér csillám (ha nincs, jó a hóspray vagy akár a kristálycukor is)
ragasztó
szalagok
tűfilc
olló
díszítés a kalaphoz (tetszőleges: lehet egy darab tujaág és matrica)

Vágj ki összecsukható alapot. Ragasztóval tedd fel rá a gombokat teszőleges helyre, egymás alá, hogy nagyjából illeszkedjenek. A fekete papírból vágd ki a kalapot, ragaszd a gombok fölé! Egy pici szalagot köss sálformára és ragaszd a hóember nyakába! Készíts masnit egy szalagdarab közepére, majd vágd akkorára, hogy széltében pont kitöltse a lapot. Ragaszd ezt is oda, illetve díszítsd egy csepp ragasztóval a kalapot. Utóbbi tetejét díszítsd csillámos ragasztóval vagy egy kevéske hósprayvel, de ha minden kötél szakad, akkor kenj ragasztót a szélére és szórd meg pár szem kristálycukorral.

A lap többi részét dekoráld kedvedre tűfilccel!