Galéria

Gyereknevelési tanácsok Hollywoodból, amiknek mi, földi halandók is hasznát vehetjük

Forrás:

Jada Pinkett Smith szerint fontos, hogy a gyerekeknek legyen egy oly saját terük, amiért ők tartozna felelősséggel.

„Ha privát szférát biztosítunk a számukra, ha van egy szobájuk, akkor megtanulják, hogy a döntéseikért és hibáikért felelősséget kell vállalniuk. A saját szobájukban nekik kell döntéseket hozni, ők döntenek a dekorációról és nekik kell vigyázni a holmijukra is. Muszáj bizonyos fokú szabadságot biztosítanunk a számukra, hogy megtalálják önmagukat.”


Forrás:

A színésznő saját bőrén tanulta meg, hogy minden kiruccanás alkalmával érdemes csomagolnia egy adagnyi extra ruhát – nem csak a gyerekeinek, hanem saját magának is.

„Repülőn utaztuk, amikor az újszülött fiammal történt egy kis pelenkabaleset… Extra babaruha természetesen volt nálam, saját magamnak azonban nem pakoltam be semmi. Kicsit kellemetlen volt másfél órát utazni a kakis pólómban. Azóta megtanultam, hogy mindig dobjak be a táskámba egy extra felsőt saját magamnak is.”


Forrás:

A színésznő meg szeretné tanítani a gyerekeinek, hogy mennyire fontos élelmiszerpazarlás nélkül élni.

"A lányomnak volt egy időszaka, amikor mindig kért egy pohár tejet, amit aztán mégsem ivott meg. Egy idő után mondtam neki, hogy minden egyes otthagyott pohár tej után elveszem a malacperselyében gyűjtött zsebpénze negyedét. Valakinek fizetnie kell az elpazarolt tejért…”


Forrás:

Az Oscar-díjas színész szerint fontos, hogy ne legyenek titkok a gyerekek és a szülők között.

"Persze mindig az életkoruknak megfelelően kell nekik elmondani bármit is, de mi szerencsére nagyon jól ismerjük a gyerekeinket. Azt szeretnénk, ha bármiről mernének velünk beszélni, hogy ha bármilyen kérdésük van, azt nyugodtan fel merjék tenni.”


Forrás:

Az énekesnő rendszeresen meztelenül járkál a gyerekek előtt, hogy ne feszélyezze őket az emberi test látványa.

„Szerintem fontos, hogy a gyerekek lássák, hogy az édesanyjuk nem szégyelli a szexualitását. Max most 2 éves, nagy művészet kedvelők vagyunk, és nagyon sok női akt lóg az otthonunk falain. Egy olyan otthonban fog felnőni, ahol ez normális. Ha nincs mit szégyellned, akkor nem is tartod furcsának.”


Forrás:

A színésznő fontosnak tartja, hogy a gyerek kifejezhessék észrevételeiket.

„Az egyik leghasznosabb dolog, amit bevezettünk az a gyerekek véleménydoboza volt. Nem kell más hozzá, csak egy kis doboz, a gyerekek egy papírlapra leírhatják a véleményüket, észrevételeiket, amit aztán bedobnak ebbe a dobozba. Fontos, hogy a gyerekeknek lehessenek konstruktív kritikái, amiket a szülők figyelembe is vesznek.”


Forrás:

A színésznő arra bátorítja az anyukatársait, hogy merjenek segítséget kérni.

"Legyetek nyitottak bármilyen segítségre. Napjainkban sok anya úgy érzi, hogy szuper anyaként kell helyt állnia minden helyzetben, pedig a történelem során mindig ott volt egy közösség, aki segítette a nőt a gyereknevelésben. Szerintem nagyon fontos tudni, hogy mikor kell segítséget kérni."


Forrás:

A színész szerint fontos, hogy játék közben a szülő 100 százalékosan a gyerekre koncentráljon.

„A legfontosabb a figyelem. Persze tudom jól, hogy egy felnőtt számára unalmas lehet újra és újra elmesélni ugyanazt a történetet, és nem túl szórakoztatóak a kicsi gyerekeknek szóló játékok sem, de nagyon fontos, hogy a szülő 100 százalékosan jelen tudjon lenni. Ne a telefont nyomkodd közben, vagy a papírjaidat olvasgasd. Kapcsold ki a mobilt. Legyél jelen 100 százalékosan a gyerek világában. Még ha csak rövid időre is, de neki sokat fog jelenteni.”