Galéria

6+1 dolog, amivel nem is sejted, hogy tönkreteszed az otthonod

Forrás:

Ha a tisztítószereket közvetlenül a bútorokra és az üvegre fújod, egy olyan vékony filmréteg képződik, ami az emberi szem számára láthatatlan. A következmény viszont már jól látható, ugyanis a por és a szennyeződések így csak jobban odatapadnak a felületekre. 


Forrás:

Sokunk számára a padló gyors felsöprése egy olyan trükk, amivel elodázhatjuk, hogy elő keljen venni a porszívót. De sajnos a rossz hírünk az az, hogy ezzel csak magunkat áltatjuk. Ez a fajta takarítási módszer a szennyeződések negyedét sem képes eltávolítani(!), mindössze a porszemcsék felszállnak a levegőbe, és a bútorokon telepednek meg. Más apró részecskék pedig a padló hajszálereibe kerülnek, poros megjelenést kölcsönözve ezzel a padlónak.


Forrás: Ez a hír öröm lesz azoknak, akik sokszor elsunnyogják a beágyazást reggel. De miért is? A poratka ugyanis egy olyan mikroszkopikus organizmus, ami az elhalt emberi bőrsejtekkel táplálkozik. A meleg és a nedvesség pedig ideális környezet számára, így ha reggel nem hagyod ébredés után kiszellőzni az ágyad, és egyből beágyazol, azzal csak támogatod ez a folyamatot. Később pedig olyan tüneteket tapasztalhatsz, mint az allergiás nátha, kötőhártya-gyulladás, sőt, asztmás roham is jelentkezhet.
Forrás: Berögzült mozdulat, ám azt tudtad, hogy a ragacsos folyadék hamar leülepedhet a csövek falain? Innen pedig meglehetősen lassan oldódik fel, ami megnöveli a lefolyó eldugulásának kockázatát.
Forrás:

Azoknak, akiknek a lakása extrán napos, különösen figyelniük kell erre. A fényárban úszó szobáknál kevés szebb van, ám ha szeretnéd óvni a bútoraidat és a parkettát, akkor a legnaposabb órákban óvd őket az UV-sugaraktól, mert hamar elszíneződhetnek.


Forrás: Létezik egy mítosz, mely szerint a műanyag vágódeszka higiénikusabbak, mint a fa. Na ezt cáfoljuk! A fa persze porózus anyag, ami valóban magába szívja a baktériumokat, ám ettől függetlenül nem ez a legkellemesebb környezet számukra. A műanyag vágódeszka csak addig veszi fel vele a versenyt a fával, míg az első vágást nem ejtjük meg rajta, ugyanis innentől kezdve a szintetikus anyagon keletkező rések remek táptalajt biztosítanak a baktériumok burjánzásának.
Forrás:

A mosogatószer hatékonyan távolítja el az ételmaradékokat a vágódeszkákról, de az imént említett apró repedésekbe nem hatol be kellő hatékonysággal. Ha igazán alapos akarsz lenni, akkor rendszeresen fertőtlenítsd deszkáidat hidrogén-peroxid segítségével.